Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ шанує пам'ять про загиблих журналістів

Понеділок, 21 травня 2001, 12:20
Гранітну стелу в пам'ять про загиблих журналістів в Київ доставили "обхідними шляхами" пізно увечері в неділю. Зі слів співкоординатора акції "Україна без Кучми" Юрія Луценка, вантажівка з пам'ятним знаком ще у дворі рівненської фірми була заблокована двома автомобілями з працівниками СБУ. А його пересування до Києва всю дорогу контролювалося обласним управлінням СБУ, повідомив Луценко в інтерв'ю Інтерфакс-Україна

Через пильну увагу до пам'ятного знаку Соціалістична партія вже подала протест "про незаконне залучення співробітників СБУ до справи транспортування абсолютно офіційно виготовленої і оплаченої пам'ятної стели", також повідомив Юрій Луценко.

Не дивлячись на те, що місце установки стели не розголошувалося, відповідна заявка була подана у встановленому порядку в мерію, сказав в понеділок вранці Юрій Луценко. З його слів, архітектурне узгодження "буде проводитися у встановленому порядку за фактом установки".

Співкоординатор акції "Україна без Кучми" не виключає виникнення інцидентів з правоохоронними органами при установці стели, оскільки, з його слів, з ранку центр Києва "забитий" автобусами з бійцями "Беркута" і міліцією. "Влада дуже боїться установки пам'ятного знаку загиблим журналістам", - заявив він.

Він нагадав, що стела була пошкоджена невідомими, що проникли на територію комбінату в місті Рівне, де вона виготовлялася. На плиту кинули важкий камінь, внаслідок чого вона розламалася навпіл. Однак майстри підправили стелу, вставивши всередину металеві штирі і підшлифувавши напис. Стела являє собою 1,5-метрову плиту з чорного базальта, яку планується встановити на підставку.

Читайте також:

Пам'ятник журналістам і намети антикучмистам – плани опозиції

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування