Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Якщо прем'єра не затвердять з першого разу, президент призначить в.о. - Порошенко

Понеділок, 21 травня 2001, 13:03
Лідер депутатської групи "Солідарність" Петро Порошенко вважає, що якщо нового прем'єр-міністра не буде затверджено з першого разу, президент призначить виконувача обов'язків. "Я думаю, що другого голосування з цього приводу не відбудеться і президент буде вимушений ухвалити рішення про призначення в.о. Відповідальність за це будуть нести фракції, які або ініціювали відставку Ющенка, або сьогодні не здатні знайти компроміс щодо єдиної кандидатури", - сказав Порошенко, відповідаючи на питання журналістів.

Як передає кореспондент УП, за словами Порошенка, після вихідних ситуація щодо єдиного кандидата від більшості істотно не змінилася. Існують дві пропозиції, які будуть обговорюватись, як і було заплановано, о 16:00, в понеділок.

Перший варіант - рейтингове голосування. "Який кандидат набере найбільший рейтинг серед фракцій, які беруть участь в консультаціях, той і буде висунений", - розказав його суть Порошенко. Згідно з другим варіантом фракції виносять на розгляд президента перелік кандидатів і погоджуються підтримати будь-кого з них.

Коментуючи, на прохання журналістів, шанси кандидатів Сергія Тігіпка та Анатолія Кінаха Петро Порошенко оцінив їх як "приблизно рівні". В той же час, за словами лідера "Солідарності", існує "принципове неприйняття" деякими фракціями деяких кандидатур. При цьому він не став уточнювати прізвища і назви політичних сил.

Народний депутат впевнений, що остаточне рішення лідери фракцій ухвалять не раніше вівторка, а до цього зустрічі з президентом "точно не відбудеться".

УП

Читайте також матеріали стрічки новин:

ДЕПУТАТИ НЕ ЗМОГЛИ ВИЗНАЧИТИСЬ З ЄДИНИМ КАНДИДАТОМ НА ПОСАДУ ПРЕМ'ЄРА

Спікер ВР Іван Плющ сподівається, що президент назве кандидата на прем'єра вже у вівторок

Андрій Деркач сумнівається, що кандидатура нового прем'єра буде названа до 24 травня

Зелені хочуть три портфелі – міністрів екології, юстиції і транспорту


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування