Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кому скільки портфелей? Коментарі

Вівторок, 29 травня 2001, 13:41
Спікер парламенту Іван Плющ вважає, що затвердження Кінаха засвідчило "існування більшості у Верховній раді".

"Вона трохи менше, ніж була, але вона є. Якщо результативно попрацювати Кінаху, ми маємо підстави приймати всі закони та акти, яких потребує Україна", сказав він журналістам.

Спікер дав зрозуміти, що не виключає у майбутньому можливості перерозподілу комітетів у парламенті. "Якщо якийсь комітет буде надто заполітизованим, і ця політизація буде заважати у прийнятті важливих законопроектів, у нас буде два виходи – або цей комітет змінить свою позицію, або ми змінимо позицію комітету".

На уточнююче запитання журналіста, чи стосується це бюджетного комітету, Плющ сказав "Я думаю, що ми одне одного розуміємо". Зараз цей комітет очолює Олександр Турчинов, який є одночасно одним з лідерів опозиції.

 
 
Олександр Волков вважає, що не можна говорити про відродження більшості після голосування щодо затвердження Кінаха. "Сьогодні проголосували центристи і позафракційні, а це говорить про те, що більшості у парламенті немає. Це ситуативна більшість. Я в цьому впевнений" сказав він журналістам.

На думку Волкова після голосування "остаточно програли і праві і ліві" і це "було видно з виразу їх обличчя". "Вони були у шоці, і не очікували такого результату", каже Волков, який перший радісно поздоровив Кінаха з затвердженням.

Прогнозуючи склад майбутнього уряду, Волков сказав, що "безумовно" фракції, які підтримали Кінаха, будуть основою нового уряду. "В першу чергу це необхідно самому уряду, щоб була повна взаємодія з парламентом".

Поки що конкретні прізвища і портфелі не обговорювались, додав він.

 
 
З Волковим не погодився Юрій Костенко, який вважає, що "сьогодні рано говорити хто програв, а хто виграв". На його думку ті партії, які "думають, що вони контролюють ситуацію у державі, глибоко помиляються". "Результати наступних парламентських виборів всі їх так звані завоювання перехрестять і розставлять на свої місця", переконаний він.

В одному депутати однозначні - Кінах буде найменш самостійною фігурою серед всіх його попередників-прем'єрів.

"Щось я поки що не чув, щоб в Анатолія Кириловича були повноваження до сьогоднішнього дня з формування уряду", цинічно відповів питанням на запитання агентства Інтерфакс-Україна уповноважений представник групи "Трудова Україна" Андрій Деркач.

Він нагадав, що в "Трудової України" достатня кількість людей, які можуть зайняти пости в Кабінеті міністрів. У їх числі депутат назвав представників групи Дмитра Табачника, Юрія Спіженка, а також Олександру Кужель, яка в уряді Ющенка очолює Держкомпідприємництва.

Лідер фракції Партії зелених Віталій Кононов підтвердив, що у фракції залишаються все ті ж кадрові претензії - портфелі міністрів екології і транспорту. Саме на цих умовах фракція і проголосувала за Кінаха.

Представник фракції СДПУ (о) Борис Андресюк нагадав, що у понеділок під час зустрічі фракції з Кінахом жодні кадрові запитання не підіймалися. У фракції "є професіонали, які можуть зайняти певні пости" в уряді. На думку депутата, якщо Кінах хоче, щоб ці кадри "укріпили уряд, то фракція готова їх делегувати". При цьому він нагадав, що формування складу уряду - це право президента і прем'єра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування