Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз: "Справа Гонгадзе не дописана і до середини"

Вівторок, 19 червня 2001, 12:15
Лідер Соцпартії Олександр Мороз, виступаючи у вівторок з парламентської трибуни, зажадав продовження розслідування справи журналіста Георгія Гонгадзе. Від імені фракції СПУ Мороз підкреслив, що "справа Гонгадзе" продовжує залишатися в центрі уваги світової громадськості. Разом з тим, зазначив лідер соціалістів, "проблеми слідства свідчать про спробу влади остаточно і цинічно спустити справу на гальмах". Мороз також зазначив, що спеціальна слідча комісія Верховної Ради останнім часом фактично припинила з'ясовувати обставини вбивства Гонгадзе.

Лідер СПУ піддав критиці дії та заяви силовиків щодо розслідування цієї справи. Мороз також зазначив, що мати Георгія, Леся Гонгадзе наполягає на проведенні додаткової експертизи, яка б встановила обставини, час і причину загибелі людини, останки якої називаються "таращанським тілом".

Зі слів Мороза, Леся Гонгадзе готова надати для цього необхідні матеріали, однак вона стикається з "незрозумілим і цинічним опором" з боку слідства.

Лідер СПУ також указав на те, що українська влада каже про неможливість проведення такої експертизи, незважаючи на готовність американських фахівців провести її.

На думку фракції, оскільки відмова Генпрокуратури провести додаткову експертизу нічим не умотивована, то можна допустити, що "вона просто боїться правди про злочин".

"Спроби влади за рахунок політичної або економічної кон'юнктури відвести від цього розслідування увагу української та світової громадськості не мають і не можуть мати перспективи. Це не перегорнута сторінка, як вважає президент, вона ще не дописана до середини", - заявив Мороз.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування