Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україні радять не рватися до Європи

Вівторок, 26 червня 2001, 15:05
Прем'єр-міністр Люксембурга Жан-Клод Юнкер вважає, що Україна не повинна "форсувати" свої дії на шляху європейської інтеграції країни, а крок за кроком рухатися в цьому напрямі. Про це Юнкер заявив у вівторок в Люксембурзі в ході зустрічі з прем'єр-міністром України Анатолієм Кінахом.

"Україна вже сьогодні знаходиться на європейській орбіті", - передав журналістам по закінченні зустрічі слова Юнкера прес-секретар Кінаха Сергій Нагорянський. Однак, зауважив голова уряду Люксембурга, для розв'язання економічних завдань на шляху до ЄС Україна має забезпечити дотримання прав людини.

Прем'єр Люксембурга сказав, що підтримує поновлення співпраці МВФ з Україною. Він підкреслив, що є також одночасно міністром фінансів Люксембурга, і не завжди розділяє діяльність МВФ. Зі слів Юнкера, Фонд не завжди диференційовано підходить до розв'язання різних проблем по відношенню до тих або інших країн.

У свою чергу Кинах заявив, що Україна готова зробити свій внесок в створення системи безпеки в Європі, зокрема, у військовій сфері.

На території Люксембурга знаходиться ряд структур Європейського Союзу, зокрема Європарламент.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування