Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Убивці" Гонгадзе більше не вбивці?

Субота, 14 липня 2001, 15:27
Чергового повороту, несподіваного і суперечливого, в суботу набула справа Гонгадзе. Потебенько раптом розбив останню суперверсію про причетність до вбивства Георгія двох чи то бандитів, чи то наркоманів, озвучену керівниками МВС.

Генпрокурор заявив у суботу, що в справі журналіста "ще не поставлено крапку". "Питання стоїть про виконавців", - передає слова Потебенька Інтерфакс-Україна. Як після цього сприймати заяви міністра внутрішніх справ Смирнова і заступника Потебенька Баганця про те, що вбивці Гонгадзе з планом поховання у кишені також були знайдені убитими, сам генпрокурор не пояснив.

Невідомо також, чи не значить така репліка, що слідство вже знає замовників злочину, і залишилось тільки знайти виконавців. І незрозуміло, чому Потебенько, коли спростовував заяву Смирнова про те, що "злочин розкрито", не спростував легенду про двох кіллерів-наркоманів, яка два місяці вважалася (принаймні, в пресі) офіційною провідною версією слідства.

Зате Потебенько заявив, що навколо цієї справи "затіяний політичний фарс". Яку характеристику можна дати регулярним реплікам з вуст силовиків, що суперечать одна одній, генпрокурор навряд чи зможе повторити вголос – не зважаючи навіть на імунітет до лайки, який виробився у народу після тренування записами Мельниченка.

…16 липня минає 10 місяців від дня зникнення Георгія.


Читайте також трохи хронології:

У вбивстві Георгія Гонгадзе немає політичного мотиву?
Вбивство журналіста Георгія Гонгадзе розкрите, слідство має в своєму розпорядженні комплекс доказів, в тому числі природних, які свідчать про те, що цей злочин носив випадковий характер і був скоєний з хуліганських мотивів, заявив міністр ВС Юрій Смирнов. На це різко прореагував Микола Обиход, заступник генпрокурора: "Такі висновки не входять до компетенції міністра".

Джига та наркомани. Заступник Смирнова переплюнув свого шефа
Микола Джига повідомив, що в день вбивства двоє невідомих запропонували підвезти Георгія Гонгадзе на своїй машині. Як з'ясувалося, вони були наркоманами і шукали наркотики, а не знайшовши їх, спробували пограбувати Гонгадзе...

Генпрокуратура та МВС збилися з нот
Генпрокуратура повідомила, що заява міністра Смирнова про розкриття убивства Гонгадзе є передчасною. Тим часом депутати пишуть депутатський запит про притягнення керівника МВС до відповідальності.

"Гонгадзе і наркокіллери"
Розслідування вбивства журналіста Георгія Гонгадзе "йде по правильному шляху", сказав Потебенько і додав: "Я реально відношуся до інтерв'ю (міністра внутрішніх справ Юрія Смирнова про розкриття вбивства журналіста), яке було опубліковане, і схилений об'єктивно його оцінювати".

Справу Гонгадзе не закрито
Міністр внутрішніх справ Смирнов на парламентській трибуні виглядав дуже невпевнено, голос його помітно тремтів. Натомість генпрокурор Потебенько почував себе, як в стінах рідної прокуратури. Був дуже короткий і коректний. Головне, що стало зрозуміло - справу Гонгадзе не закрито.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування