Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма не хотів зла Єльяшкевичу, знає Потебенько

Субота, 14 липня 2001, 20:00
Генеральний прокурор України Михайло Потебенько назвав "безпідставною" заяву народного депутата Олександра Єльяшкевича про ніби причетність до його побиття вищих посадових осіб держави.

Про це Потебенько заявив в суботу на брифінгу у Києві. При цьому генпрокурор заявив, що в зв'язку з майбутніми виборами в парламент "буде вилита велика кількість бруду".

У червні на засіданні тимчасової слідчої комісії з розслідуваня справи Гонгадзе і злочинів проти інших відомих українських діячів, народний депутат Олександр Єльяшкевич заявив, що аудіозаписи майора Мельниченка повністю відповідають реальному факту нападу на нього. "Я переконаний, що замовником нападу є Леонід Кучма", - сказав він. Зі слів депутата, він змушений звернутися до ПАРЄ "за допомогою, тому що ніхто не може гарантувати його безпеку".

Олександр Єльяшкевич був побитий 9 лютого 2000 року вечором невідомим в центрі Києва. Він був доставлений в лікувально-оздоровчий комплекс "Феофанія" з діагнозом "струс і набряк головного мозку, перелом кісток носа, удари і садна м'яких тканин обличчя".

Сам депутат не сумнівається в політичному підгрунті нападу. У своїх виступах він різко критикував намічений на квітень 2000 референдум, а також був одним з ініціаторів збору підписів 107 народних депутатів під звертанням до Конституційного суду про невідповідність цього референдуму Конституції. Міліція порушила кримінальну справу за фактом хуліганського нападу на депутата.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування