Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Луганську висадився журналістський десант

Вівторок, 17 липня 2001, 11:38
Члени журналістської ініціативи "Консенсус" вважають Луганщину одним з найпроблемніших регіонів у сфері свободи слова. Декілька членів цієї організації прибули до Луганська для обговорення, зокрема, факту закриття місцевого телеканалу "Ефір-1".

Як повідомив УП один з ініціаторів акції Тарас Кузьмов, поїздка та тренінги за участю юриста IREX-ProMedia проводяться під егідою ОБСЄ. До Луганська приїхали відомі журналісти Олександр Кривенко та Микола Вересень.

Ліквідація телекомпанії "Ефір-1" тісно переплетена з питанням дострокового припинення повноважень луганського міського голови Анатолія Ягоферова, повідомляє "Німецька хвиля".

До цього часу телекомпанія вважає Ягоферова міським головою. Він оскаржує припинення своїх повноважень у Верховному суді України. А депутатська більшість, незважаючи на це, не пускає його на робоче місце та проводить свої чергові сесії.

Під час однієї з них і було ухвалено рішення про ліквідацію "Ефіру-1". Враховуючи наближення виборів до Верховної Ради України, журналісти Луганська та Києва вважають, що відстоювання загальних принципів, допомога один одному, правовий захист є на сьогодні найактуальнішими питаннями для журналістів України.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування