Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наталія Вітренко не думає про президентство і не грає в Спортлото

Четвер, 19 липня 2001, 15:38
Влітку, коли окремі політики засмагають на пляжі і там же обмірковують майбутнє свого блокування на виборах, як завжди не дрімає "полум'яна" Наталія Вітренко. Для спілкування з "народом" вона обрала незвичайний для себе стиль - інтернет-конференцію на своєму ж новому сайті.

Доменне ім'я нового сайту Вітренко нехитре - www.vitrenko.org. Скромно і зі смаком, ну чим не президент, який також, нічтоже сумняшеся, назвав свій сайт www.kuchma.org.ua. І не важливо, що президенти приходять і йдуть - Кучма залишиться завжди.

На першій сторінці - Наталія Михайлівна на фоні червоної зірки і такої ж кривавої троянди, чесно дивиться просто в очі. Кольори сайту - червоний, синій і білий. Можна прочитати книгу Вітренко, подивитися, якою вона була у 19, 25 і більше років, ознайомитися з її виступами і планами.

Не відомо, скільки тривала інтернет-конференція, але судячи з оприлюднених запитань і відповідей, Вітренко вдалося відповісти усього на 16 питань. А може, правда, ніхто і не ломився на сайт прогресивної соціалістки, щоб завалити її питаннями. Популярність вже не та.

Журналісти УП спробували зареєструватися, щоб задати каверзне питання, але за якихось причин вхід з нашої IP-адреси був заблокований. Не віриться, що Наталія Михайлівна встановила цензуру, швидше за все провиною тому технічні проблеми.

Отже, що ж цікавило "користувачів Вітренко"? Звичайно ж майбутні вибори, і навіть президентські.

Вітренко поки що не дає точної відповіді на запитання про свою участь у майбутніх президентських виборах. "Прийде час, дам точну відповідь, засновану на аналізі політичної ситуації на той момент", - відповіла вона на запитання про свої плани на 2004 рік. Політично коректно, бо хто ж зараз напередодні битви за парламент заявляє про президентські амбіції?

Про майбутні вибори до Ради Вітренко висловилася більш ясно. По-перше, вона заявила, що "ПСПУ готується до виборів як самостійна політична сила". По-друге, дуже оптимістично оцінює шанси своєї партії пройти до парламенту. "Ми не граємо в спортлото, ми боремося за перемогу!".

Учасники конференції спитали, хто ж є лідерами ПСПУ. Відповідь була короткою -"лідерами нашої партії визнані Наталія Вітренко і Володимир Марченко".

Як завжди Вітренко не змогла обійти своєю нав'язливою увагою Олександра Мороза. На цей раз подразником і приводом для критики стала заява лідера Соцпартії про створення блоку з 4-х партій для участі у парламентських виборах.

"Це свідчення його невпевненості, і неспроможності його партії самостійно подолати 4 % бар'єр. Але і цей блок розвалиться, як валиться все, куди влазить Мороз - Канівська четвірка, блок "Лівий центр", Форум національного порятунку", - Вітренко була нещадною до Мороза.

Відповідаючи на питання про "так звану антипрезидентську опозицію", Вітренко і тут не дала Морозу спокою. "Якщо маються на увазі дії Мороза і Тимошенко, то це не антипрезидентська, а, на мій погляд, кланова опозиція. Мороз і Тимошенко в основних питаннях завжди підтримували ідеї реформ Кучми, створюючи під них законодавчу базу".

Мороз з Тимошенко заодно винні в тому, що були прийняті - Конституційний договір, Конституція, бюджети з 1994 по 1998 рік, бюджетна резолюція, затверджені прем'єр-міністри і їх програми, програма приватизації, кредити МВФ, Всесвітнього Банку і ЄБРР. Окремо згадане останнє голосування соціалістів Мороза за кандидатуру Кінаха.

"Все це докази спільної діяльності з Кучмою по створенню існуючого режиму в Україні. Безумовно, вони наші опоненти, як і Кучма," - зробила висновок Вітренко.

Судячи по всьому, Вітренко залишилася вірною своїм принципам - часто і густо лає Кучму (правда, все менш переконливо) і МВФ. Вона прекрасно відпрацьовує команди Банківської, знищуючи Мороза, а зараз ще й Тимошенко. І, що найстрашніше, її ідеї, як і раніше, можуть здатися привабливими для маргіналів і люмпенів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування