Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма зацікавлений у прозорих виборах ?

Вівторок, 31 липня 2001, 16:04
Президент Кучма на зустрічі з верховним представником Європейського Союзу з зовнішньої політики та безпеки Хав'єром Соланою заявив, що він зацікавлений в прозорості і демократичності парламентських виборів 2002 року.

Кучма запросив для участі у виборах в якості спостерігачів представників Європейського Союзу.

Як повідомив журналістам прес-секретар українського президента Олександр Мартиненко, в ході зустрічі з Соланою Кучма проінформував його про ситуацію в Україні, передусім, економічну, про зростання виробництва та ВВП. У ході зустрічі зазначалося, що ці показники є найвищими за останній час серед країн СНД, зазначив прес-секретар.

Детально в ході зустрічі обговорювалася ситуація в енергетичному секторі України і приватизація обленерго.

Солана підкреслив, що Євросоюз робить і робитиме все, щоб поліпшити відносини України з європейським співтовариством. Він нагадав, що в ході самміту Європейського Союзу, який пройшов в липні в Гетеборзі, було вирішено запросити Україну для участі в європейській конференції. Солана відмітив це як позитивний чинник, який дозволить значно поліпшити стосунки України та ЄС.

Зі слів Мартиненка, в ході зустрічі сторони обговорили також підготовку до самміту Україна - ЄС, який планується провести у вересні цього року в Криму. Окрім того, сторони обговорили відносини України з міжнародними організаціями, зокрема, з Всесвітнім банком і Міжнародним валютним фондом.

Президент проінформував високого представника ЄС про торгово-економічні відносини з Росією, зазначивши, що з двох сторін є бажання їх зміцнювати, однак існує ряд проблем. Серед них він назвав введення двома країнами ПДВ на імпорт, а також тарифні обмеження на торгівлю, що перешкоджає зростанню товарообороту між двома країнами.

У ході зустрічі, яка продовжувалася в більш вузькому колі, сторони збиралися обговорити також ситуацію на Балканах.

Як повідомив Мартиненко, українська сторона збирається внести свої пропозиції щодо досягнення компромісу і вирішення конфлікту в Македонії. Перед зустріччю з президентом України Солана зустрівся також в Криму з головою Верховної Ради Іваном Плющем і міністром оборони України Олександром Кузьмуком.

Зустріч пройшла на державній дачі "Зоря" в Криму, де український президент відпочиває.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування