Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Леонтьєв проти родини Ющенків. Дубль другий, не останній

П'ятниця, 6 липня 2001, 16:03
Михайло Леонтьєв, ведучий програми "Однако", який радує глядачів своєю присутністю в телеефірі кожного буденного вечора на ОРТ, не збирається приїжджати до України на судове засідання за позовом дружини екс-прем'єра Ющенка, Катерини Чумаченко.

"Ні на який суд 13 липня я не поїду, оскільки в мене деяким чином робочий день. Тому прошу вельмишановний Шевченківський районний суд залучити цю програму до справи як виклад моєї позиції", - повідомив у четвер Леонтьєв в ефірі "Однако". Але ж фігура Ющенка і особливо його дружини сподобалися Леонтьєву – телеведучий з екрана вирішив вступити в дискусію з подружжям.

У четвер Леонтьєв також виправдовувався – хоч він сам, далебі, вжив би терміну "аргументував" – за передачу майже тримісячної давності. Скандальна "Однако" вийшла в ефір 10 квітня – це була гаряча пора в українській політиці, переддень звіту Ющенка у парламенті, за підсумками якого він таки був відправлений у відставку. Леонтьєв дуже постарався, коли описував Ющенка "підкаблучником" своєї дружини-американки і "сирим матеріалом для масштабного американського політичного проекту". У результаті він фактично - саме "фактично" - натяками і несусвітним зіставленням фактів - дійшов до того, що нагородив Ющенка титулом пішака в руках дружини і Сполучених Штатів Америки загалом, які шляхом усунення Гонгадзе мали намір вигнати Кучму і посадити на його місце чоловіка громадянки США, Катерини Чумаченко.

Чумаченко, яка знайшла в матеріалах "пряме втручання в своє особисте життя", подала до Шевченківського райсуду Києва на Леонтьева, а також телеканал "Интер" і газету "Київські відомості", які, відповідно, ретранслювали і інтерпретували "Однако". "Ми отримали від київського суду повідомлення про те, що 13 липня відбудеться слухання щодо позову Чумаченко Кетрін Клер, дружини колишнього українського прем'єра Ющенка, до ряду українських ЗМІ і Михайла Леонтьева про захист її честі, гідності і так далі", - повідомив сам Леонтьев у четвер в своїй передачі.

"Тут ось якась суддя Антошина пише: "Незважаючи на те, що ви були ПОВІДОМЛЕНІ НАЛЕЖНО ПРО СУДОВЕ ЗАСІДАННЯ 26 ЛИПНЯ, ВИ НЕ З'ЯВИЛИСЯ І НЕ СПОВІСТИЛИ СУД ПРО ПРИЧИНИ НЕЗ'ЯВЛЕННЯ". Цікаво, що український суддя називає "належно "? У суд, як мені здається, запрошують повісткою, яка вручається в руки і під розписку. Про попереднє судове засідання я дізнався з повідомлення Інтерфаксу в день суду. А ось цю писульку я знайшов в пачці загальної пошти, яку не зобов'язаний розбирати. Розумію, що нерозважливо сваритися з судом, де тебе збираються судити, але за першими ознаками практика даного суду не додає оптимізму щодо рівня його правової культури".

Після цього Леонтьев, ображений фактом ненадісланої повістки, повернувся до старої пісні. На його думку, "вельми дивно, що позов був поданий саме дружиною, а не основним фігурантом програми", тобто самим Ющенком. "Факт подачі позову американською дружиною за самого пана Ющенка є кращою ілюстрацією до змісту нашої програми, де стверджувалося, що український тодішній прем'єр - слабкий, беззмістовний і надто залежний від своєї дружини політик". Керуючись подібною логікою, можна, наприклад, стверджувати, що повернення Леонтьева до забутої теми у передачі за четвер - це спроба виправдатися. (Хоч, ясна річ, позов Чумаченко буде для Леонтьева відмінною темою для інформаційних приводів, які неодмінно виллються у дивіденди).

В результаті Леонтьев визнав одну помилку. "У програмі насправді є груба помилка. Не в тексті авторському, а в довідці, яку я, на жаль, не встиг перевірити. Насправді Ющенко дійсно був призначений главою Нацбанку задовго до того, як загинув його колишній патрон Вадим Гетьман, а не навпаки. Помилка безглузда, але жодного відношення до змісту програми і вже точно до честі і гідності Кетрін Чумаченко не має. (цікаво, якби образили дружину Леонтьева і потім показували пальцем на нього самого - плямується тут честь Леонтьева чи ні? – УП)". А "стосовно решти", упевнений російський телевізійник, "то це виклад загальнодоступних і загальновідомих фактів, і моя їх авторська інтерпретація, на яку вже дозвольте мати право". "Я ж не відмовляю пані Чумаченко інтерпретувати мою програму".

Читати також:

Дружина Ющенка подала в суд на російського журналіста і українські ЗМІ

Сума компенсації морального збитку, зазначена в позові, становить 200 тисяч гривень (біля 37 тисяч доларів США). Крім того, дружина колишнього голови уряду, зі слів її адвоката Миколи Полуденного, "бажає, щоб були задоволені її вимоги: опубліковані матеріали-спростування, а також текст рішення суду".

Ющенко! Тобі наша дуля!

Нарешті! За тиждень до звіту Ющенка в парламенті опоненти нинішнього прем'єра почали "мочилово", бо якось було все це "не по-людському". Тепер же -нормально - Ющенку підклали не свиню, а цілого нашпигованого "компроматом" кабана.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування