Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Один з керівників банку "Слов'янський" може вийти на волю

Понеділок, 13 серпня 2001, 11:17
У розгляді скарги віце-президента банку "Слов'янський" Бориса Фельдмана щодо свого незаконного утримання під вартою, яке почалося в понеділок у Шевченківському райсуді Києва, зроблено перерву до вівторка.

За словами адвоката віце-президента "Слов'янського" Андрія Федура, перерву оголошено через те, що самого Фельдмана, який виступає заявником, не було доставлено до суду. "Фельдман є стороною в процесі, бо саме він подав скаргу. Моя функція як адвоката – надати допомогу Фельдману при захисті ним своїх інтересів у суді". За словами Федура, він не може представляти інтереси Фельдмана, а без віце-президента "Слов'янського" адвокат розгляд справи вважає "проблематичним".

За словами Федура, у понеділок Фельдман не з'явився у суді через позицію іншої сторони процесу – прокуратури та слідчого ізолятора: "Суд звернувся до СІЗО з вимогою доставити Фельдмана до суду, але він не був доставлений".

За словами адвоката Федура, Борис Фельдман утримується під вартою всупереч відсутності рішення суду про його ув'язнення, а термін дії санкції прокуратури на його арешт вибіг кілька тижнів тому. Ці порушення прав свого підзахисного адвокат Федур пояснив побоюванням влади щодо можливого викриття справжніх мотивів доведення банку "Слов'янський" до банкрутства. На думку Федура, вони можуть бути пов'язані із привласненням коштів одного з найуспішніших банків держави. "Гроші банку "Слов'янський" перебувають у високих можновладців України. І ми будемо доводити це в суді", - зазначив адвокат.

Андрій Федур каже, що і прокуратура, і податкова міліція чинитимуть опір задоволенню вимоги захисту щодо виступу Бориса Фельдмана в суді. Цей виступ, як вважає адвокат, загрожує викриттям абсурдності висунутих проти Фельдмана звинувачень і оприлюдненням інформації, яка компрометує слідство у його справі.

УП, Українська служба радіо "Німецька хвиля"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування