Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна втратила місце в десятці країн-провідних експортерів зброї

Четвер, 16 серпня 2001, 21:21
Україна вже не є провідним експортером озброєнь на світовому ринку. Такий висновок зробили аналітики Стокгольмського інституту досліджень проблем миру (СІПРІ). Вони проаналізували обсяги збройових контрактів за підсумками 2000 року, і стверджують, що Україна вже не входить до першої десятки, а посідає лише 16 місце у ієрархії провідних країн-експортерів.

Як стверджують аналітики Стокгольмського інституту досліджень проблем миру, за минулий рік Україна майже в 7 разів зменшила обсяги продажу озброєнь. За даними СІПРІ, за результатами 2000 року Україна за зброю отримала лише 67 мільйонів доларів, в той час як у 1999 році Київ заробив на зброї 446 мільйонів.

Україну з її 16 місцем випередили такі держави як Білорусь, Ізраїль, Голандія, Швеція, Грузія, Словакія, Канада, Чехія і навіть Індонезія.

На думку директора Центра досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентина Бадрака, СІПРІ робить висновки на аналізі відкритих джерел інформації. В Україні ця сфера є вкрай закритою, що породжує проблеми для аналітиків – річ у тому, що українські офіційні особи не згодні з такою оцінкою Інституту.

Українська служба радіо "Свобода"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: