Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Все погано", - думають українці і голосують за Ющенка

Понеділок, 20 серпня 2001, 17:54
Не зважаючи на безпрецедентну пасивність лідера, віртуальний блок Ющенка "Наша Україна" напередодні початку нового політичного сезону залишається лідером опитувань громадської думка. Другі – комуністи.

Блок Ющенка, якби вибори до Верховної Ради проходили найближчим часом,
підтримали б 20,9% населення України, повідомляє компанія GfK-USM (Українські опитування і дослідження ринку), яка 25 липня - 5 серпня на замовлення Інституту політики дізнавалася про політичні смаки 1000 громадян України.

Услід за "Нашою Україною" розташувалася Комуністична партія, за яку проголосували б 17,8% опитаних, повідомляє Інтерфакс-Україна. Далі рейтинг виглядає так:
Блок Соціал-демократичної партії України (Об'єднаної), Демократичної партії і партії "Яблуко" – 6,6%;
Блок ТУНДРА (Аграрна партія – НДП – Партія регіонів України – "Трудова Україна" – 6,2%;
Соціалістична партія – 4,7%;
"Форум національного порятунку" – 4,5%;
Партія зелених – 3,7%;
Прогресивна соціалістична партія – 3%.
[Оприлюднюючи результати опитування, варто пам'ятати про конфлікт інтересів: директор Інституту політики (замовник опитування) Микола Томенко є членом правління партії "Реформи і порядок", яка, найпевніше, увійде до блоку Ющенка "Наша Україна".]

Немає істотних змін і в рейтингу вірогідних претендентів на посаду президента:
Віктор Ющенко – 34,5%;
Петро Симоненко – 11,5%;
"гарант" – 10,5%;
Олександр Мороз – 5,7%;
Наталія Вітренко – 4,7%;
Євген Марчук – 3,6%;
Віктор Медведчук – 2,9%;
Юлія Тимошенко – 2,8%;
Сергій Тігіпко – 2%.

Позитивну оцінку останнім десяти роками життя України поставили тільки 6,6% українців, які упевнені в тому, що за роки незалежність "все відбувалося так, як і мало б відбуватися".

На питання "Як би ви оцінили 10 років існування незалежної України?" 32,2% відповіли "не все відбувалося так, як мало б відбуватися". А 51,5% – "все відбувалося не так, як повинно було відбуватися". Майже 10% на таке питання взагалі відповісти не змогли.

Почуття сорому за свою країну, як випливає з даних опитування, часто і дуже часто відчували 61,4% громадян, в той час як дуже часто і часто захоплювалися нею тільки 14,8%.

Разом з тим, третина опитаних була задоволена тим, що їм щось вдалося, 27,6% часто і дуже часто гордилися своїми досягненнями. Нещасними себе відчували 31,1% респондентів.

У той же час, 40% опитаних переконані, що наступні 10 років для України будуть набагато або трохи краще, ніж десятиріччя, що пройшло з дня отримання незалежності.

Доктор соціології Сергій Макеєв, що брав участь в прес-конференції, де були оприлюдені дані опитування, зазначив, що його результати підтверджують існування кризи довіри населення до інститутів влади, що призводить до негативних соціально-економічних наслідків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...