Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Солтис залишається громадянином України

Вівторок, 28 серпня 2001, 15:13
Микола Солтис, який другий тиждень перебуває у всеамериканському розшуку як підозрюваний у вбивстві шести найближчих родичів, є громадянином України. За словами спікера українського МЗС Сергія Бороденкова, Солтис заяву про вихід з громадянства України не подавав, і втрата громадянства щодо нього не оформлювалась, повідомляє УНІАН.

Як повідомив Бороденков на традиційному вівторковому брифінгу для преси, родичі загиблих приїхали до США, щоб перевезти тіла до України для поховання.

Тим часом пошуки Солтиса у США не принесли успіху, і однією з причин цього вже у офіційних повідомленнях вказують те, що, за припущеннями, Солтиса можуть переховувати члени української громади.

За даними російської газети "Известия", переважна більшість біженців з України і Росії, які проживають у Сакраменто, прибула з невеликих районних міст, і рівень їх освіти досить низький. "Майже ніхто з нещодавно прибулих не говорить англійською. Постійну роботу мають небагато людей. Частина імігрантів перебивається випадковими заробітками в ресторанах і магазинах. Однак порахувати процент безробіття серед них дуже важко, тому що майже всім виплачується державна допомога. Її розміри можуть значно коливатися, доросла людина отримує від 600 до 1500 доларів на місяць, в залежності від кількості утриманців в сім'ї. А сім'ї переважно багатодітні – в середньому у кожної 6-7 дітей".

"Громада в Сакраменто – абсолютно замкнений світ, який майже не має точок дотику не тільки з американською дійсністю, але і з іншими, більш численними групами вихідців з країн СНД, які проживають в Каліфорнії (останніх, за самими приблизними підрахунками, близько півмільйона). Особливо разючий контраст з високооплачуваними професійними російськими комп'ютерниками, які працюють зовсім неподалік від Сакраменто, в Силіконовій долині. Це два абсолютно різних світи, немов взятих з різних сторіч. У Сакраменто живуть за абсолютно патріархальними законами, носять традиційний для сільської місцевості Росії або України одяг – більшість жінок, наприклад, з'являється на вулиці лише в хустках. Американським пасторам доставляє чималих труднощів пояснити цим людям, що в Америці не шмагають дітей, а щоб, наприклад, зробити прибудову до будинку, обов'язково потрібен дозвіл влади. На щастя, останнім часом в Сакраменто з'явилися російськомовні поліцейські, які пояснюють новоприбулим, що, коли їх машину зупиняє на дорозі патруль, не можна вискакувати з автомобіля, як це вони робили на батьківщині: в Каліфорнії це вважається серйозним порушенням", - розказав "Известиям" Євген Левін, президент медіа-групи "Панорама" з Лос-Анджелеса, до якої входять радіостанції, телеканал і дві щотижневі газети. Він також зазначив, що зараз ніякої антиукраїнської і антиімігрантської істерії в Каліфорнії не спостерігається. "Члени громади завжди поводилися тихо, там майже ніколи нічого не відбувалося, ніяких злочинних груп в її середовищі не існувало. Коли сталося вбивство, яке шокувало всіх, мені подзвонив редактор газети "Лос-Анджелес таймс", намагаючись отримати хоч якусь інформацію про цих людей. З'ясувалося, що про перебування їх в Америці тут майже ніхто не знав".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування