Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для виборів-2002 потрібні нові законодавчі норми, упевнений голова ЦВК

Середа, 29 серпня 2001, 16:26
Виборча кампанія з виборів до Верховної Ради не зможе початися без прийняття нової редакції закону про вибори народних депутатів або внесення грунтовних системних змін до чинного закону, заявив у середу в Києві голова Центральної виборчої комісії Михайло Рябець на круглому столі "Вибори в Україні: європейський вимір".

Рябець зазначив, що, згідно з нині чинним законом, вже з 12 жовтня має початися процес висунення кандидатів за списками політичних партій, однак це положення визнано Конституційним судом таким, що не відповідає Основному закону.

"Таким чином, хто сьогодні в нашій державі може сказати – так коли ж почнеться виборча кампанія, згідно з яким законом, і коли почнеться висунення кандидатів від партій?" - задав питання глава ЦВК.

Ця невизначеність, вважає Рябець, має змусити народних депутатів з першого ж дня роботи парламенту приступити до роботи над новим виборчим законом.

Рябець також нагадав про неурегульованість в чинному законі ряду проблем, зокрема, щодо формування виборчих фондів і використання їх коштів, використання ЗМІ для ведення передвиборчої агітації, голосування в установах для відбування покарання, порядку акредитації і статусу офіційних спостерігачів тощо.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування