Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зелені Рабіновича: вже зареєстровані

П'ятниця, 31 серпня 2001, 14:42
Заява прес-служби Української партії зелених

30 вересня 2001 року

До виборів у Верховну Раду України залишається все менше і менше часу. Деякі партії і депутати, що чотири роки займалися тільки тим, щоб збити власний капітал і забезпечити тепле містечко біля можновладців, сьогодні починають розуміти, що скоро доведеться відповідати.

Учора в Інтернет-виданні під назвою "Українська правда" з'явилася стаття, підписана якимсь паном Березанським, в якій намагаються обдурити виборців України. Ми віримо, що чесні і незаангажовані ЗМІ розмістять нашу заяву.

Від імені Української партії зелених повідомляємо:

1. Українська партія зелених (УПЗ) давно зареєстрована Мінюстом України, має 42 регіональних відділення і 56 000 активних членів партії. Тому поширена фальшивка про те, що, мовляв, "під такою назвою партія скоро з'явиться" - це брудний зразок "чорного піара". Інтернет-виданню, що розповсюдило це, хотілося б нагадати: саме ви виступали проти того, чим зараз зайнялися самі!

2. Намагаючись кинути тінь на Юрія Щербака, реального фундатора зеленого руху України, що стояв у джерел демократичних перетворень в нашій країні, ви зайвий раз довели, що брехня і сірість не підуть без бою. Однак, нагадаємо народну мудрість: сини, що не пам'ятають батьків своїх, приречені на презирство!

3. Як би не намагалися ті, хто дорвалися до "годівниць", утриматися біля них, Українська партія зелених (УПЗ) не тільки піде на вибори в Верховну Раду, але і зуміє розкрити виборцям, що симпатизують зеленому руху, хто є зеленим за покликанням і образом життя, а хто любить цей рух за колір відповідних купюр.

4. 15 листопада на з'їзді Української партії зелених (УПЗ) вся країна побачить і почує прізвища тих, хто йде на чолі нашого руху – і ви розділите нашу гордість за цих людей!..

5. У наших рядах немає власників заводів, що вбивають навколишнє середовище, банкірів, ми не прагнули і не прагнемо міністерських постів. Ми хочемо одного – зберегти життя і природу!

6. Ми знаємо, хто стоїть за цією брудною провокацією. Ми знаємо їх кольори, рахунки і прізвища. Влада і гроші сьогодні у них - але переможемо ми!


Зізнаюся, ніяк не чекав, що моя скромна аналітична замітка про можливі передвиборні спекуляції на екологічній проблематиці викличе таку бурхливу реакцію прес-служби Української партії, що згадується в тексті зелених (УПЗ). На жаль, виливаючи в полемічному завзятті своє обурення, Прес-служба УПЗ не удостоїлася спростувати ані переважну більшість наведених в моїй замітці фактів, ані загальну логіку міркувань.

Проте, я хотів би зупинитися на двох моментах. Передусім, я в жодному разі не піддавав сумніву той факт, що Юрій Щербак десять років тому стояв у витоків зеленого руху. Але потім він пішов на дипломатичну роботу і довгі роки не виявляв скільки-небудь помітного інтересу до проблем екології. Саме тому інтерв'ю пана Щербака з критичними зауваженнями на адресу своїх колишніх соратників особисто мені представляється, м'яко кажучи, некоректним. Один з героїв братів Стругацьких так говорить з цього приводу: "Я не пригадаю випадку, щоб вчитель зраджував своїх учнів. Тому що тоді він відразу переставав бути вчителем. І в історії як вчитель вже не значився".

Щодо фактичної помилки відносно того, що Українська партія зелених не "скоро з'явиться", а "давно зареєстрована Мінюстом України", то я приношу щирі вибачення кожному з "56 000 активних членів партії". Я тільки глибоко жалкую, що діяльність такої численної і давно існуючої політичної партії (і природоохоронної організації) досі була настільки таємною, і широка громадськість мала можливість ознайомитися з нею, головним чином, на сторінках "Столичних новин" і ряду інших видань, що асоціюються з ім'ям Вадима Зінов'євича Рабіновича.

З повагою, Леонід Березанський

Читайте також:

Справжні "зелені" – новий проект Рабіновича
Незабаром в Україні може з'явитися Українська партія зелених. УПЗ, не маючи поки що юридичного статусу, вже протиставляє себе існуючій Партії зелених України і заявляє про намір конкурувати з ПЗУ на майбутніх парламентських виборах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування