Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Львові опозиція і журналісти вшанували пам'ять Георгія

Неділя, 16 вересня 2001, 14:50
У неділю зранку, в річницю від дня зникнення Георгія Гонгадзе, члени громадського комітету "За правду!" висадили на центральній вулиці Львова платан – дерево пам'яті загиблого журналіста.

На гілках платана – державні прапори України та Грузії. Біля дерева на проспекті Свободи поставлено камінь з написом "Дерево пам'яті, посаджено 16 вересня 2001 року в знак пам'яті про Георгія Гонгадзе і загиблих журналістів України".

На церемонії народний депутат Тарас Стецьків заявив в інтерв'ю журналістам, що опозиція "не прощає владі того, що в Україні гинуть журналісти". "Ми не заспокоїмося, поки не буде встановлено правди про загибель Георгія Гонгадзе". Депутат також засудив дії львівської влади, які звернулися до суду з проханням заборонити траурні мітинги, пов'язані з річницею зникнення Георгія. Зі слів Стецьківа, цю проблему можна було вирішити іншим способом, тому що загибель Гонгадзе сколихнула всю Україну.

У неділю Лесі Гонгадзе в приміщенні Львівській організації Союзу журналістів України вручили спеціальну громадську премію "За журналістську мужність", посмертно присуджену Георгію. Разом з премією Лесі Гонгадзе були передані грошові пожертви на суму 10 тисяч гривень, зібрані журналістами і приватними особами.

Ідея громадської премії з'явилася після того, як обласна влада відмовилася внести ім'я Гонгадзе в списки номінантів на отримання премії "Львівська слава" в області журналістики і публіцистики, яку присуджували з нагоди 10-ої річниці незалежності України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: