Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Затримання Фельдмана суд визнав незаконним і… залишив його в СІЗО

Середа, 19 вересня 2001, 19:35
Шевченківський місцевий суд Києва визнав затримання екс-віце-президента банку "Слов'янський" Бориса Фельдмана незаконним, однак з-під варти його не звільнив. Суд виніс таке рішення в середу за скаргою Фельдмана на незаконність його затримання. Згідно з рішенням суду, "слідчі органи не мали правових основ" для затримання екс-віце-президента банку "Слов'янський" 22 серпня 2001 року. Проте, банкір і далі буде утримуватися в слідчому ізоляторі, оскільки суд задовольнив його скаргу "частково" і не вважає за можливе його звільнення.

Суддя мотивував це тим, що предметом розгляду в цьому судовому засіданні було лише незаконне затримання. Незаконне ж утримання під вартою не було предметом розгляду в суді. Це рішення може бути оскаржене протягом 10 днів в Київському апеляційному суді.

Коментуючи це рішення, адвокат Фельдмана Андрій Федур заявив, що "уперше в Україні суд визнав затримання незаконним". На його думку, у суду було досить підстав, щоб пересвідчитися, що його підзахистний утримується під вартою "без вмотивованого рішення суду".

Адвокат підкреслив, що в Україні на сьогодні немає кримінальної справи, за якою по відношенню до Фельдмана обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Він також заявив, що найближчими днями адвокати екс-віце-президента банку "Слов'янський" подадуть скаргу до Шевченківського місцевого суду на його незаконне утримання в СІЗО.

Федур заявив, що буде ставити питання про притягнення до кримінальної відповідальності працівників Генеральної прокуратури України, слідчого ізолятора, слідчих Державної податкової адміністрації і співробітників Державного департаменту з виконання покарань в зв'язку зі справою Бориса Фельдмана.

Як повідомлялося, Фельдман уперше був арештований в березні 2000 року після того, як було порушено кримінальну справу проти посадових осіб КАБ "Слов'янський" за фактами ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, розкрадання державного і колективного майна в особливо великих розмірах, зловживання посадовим становищем, посадових фальсифікацій. Нанесений державі цими діями збиток оцінюється на суму понад 300 млн. грн. 21 серпня суддя Печерського місцевого суду винесла рішення про звільнення Фельдмана з-під варти, однак, він був відразу ж затриманий знову співробітниками податкової поліції, оскільки Київський апеляційний суд відмінив постанову суду про звільнення. Колишній віце-президент банку "Слов'янський" подав скаргу на його повторне затримання, яке він вважає незаконним.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування