Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія надасть США свій повітряний простір. Американці оточили Афганістан

Понеділок, 24 вересня 2001, 11:09
Росія обіцяє надати США "широкомасштабну допомогу в проведенні антитерористичної операції, включаючи дозвіл використати свій повітряний простір", повідомляє в понеділок американський журнал Time.

За даними видання, саме про це йшла мова в ході годинної телефонної розмови президентів Росії і США Володимира Путіна і Джорджа Буша, яка відбулася в суботу під час перерви в нараді глави російської держави з силовими міністрами в сочинській резиденції "Бондарів струмок". У статті зазначається також, що президент Росії сказав главі Білого дому, що "особисто закличе лідерів колишніх радянських республік в Центральній Азії також приєднатися до антитерористичної коаліції".

Тим часом, підготовка кампанії по розшуку і знищенню терористів в Афганістані входить в завершальну стадію, повідомляє ABC News.

У понеділок нові американські сили зайняли позиції на морі і суші навколо Афганістану. А спецпідрозділи армії висадилися край кордону, щоб почати полювання за бен Ладеном і іншими організаторами терактів в США.

У минулі вихідні три військово-транспортних літаки ВПС США прибули до Узбекистану. Як повідомляє "Інтерфакс", на військовий аеродром біля Ташкента сіли два літаки С-130 - "Геркулес" та один американський військово-транспортний літак С-141.

На аеродромах Узбекистану висадилося в загальній сумі близько 200 американських військовослужбовців. Офіційні джерела в Ташкенті поки не підтверджують, але і не спростовують цю інформацію.

За даними інформованих джерел, невеликі елітні групи "командос" висадилися і в Таджикістані. Вони мають проникнути на територію Афганістану і там зайнятися пошуками Усами бен Ладена. Їм будуть допомагати бійці Північного Альянсу. За задумом американських воєначальників, не літаки, а саме спецпідрозділи будуть виконувати головну задачу.

У Душанбе, однак, вже спростували повідомлення про висадку не території Таджикистану американських військових. Як заявило "Інтерфаксу" в понеділок поінформоване військове джерело в Душанбе, "на наших аеродромах американських літаків поки що немає".

Детальні плани американської військової операції в понеділок отримають в Лондоні. Їх привезе до британської столиці та представить міністрам заступник глави оборонного відомства Великобританії генерал сер Ентоні Пігготт.

Великобританія стане першою країною, яка ознайомиться з військовими планами США. Кабінет міністрів на базі даних документів ухвалить рішення про ступінь участі британських збройних сил в майбутній операції.

Припускається, що США просили Лондон надати в їх розпорядження, крім бойових кораблів і літаків, невелике угрупування сухопутних сил, в основному - сил спеціального призначення.

У операції можуть бути використані близько 20 тисяч британських військових, які відправляються на навчання до Оману. Однак це рішення має бути прийнято тільки до кінця тижня.

NTVRU

Читайте також:

* Бен Ладен таємно зустрічався з лідером талібів
* Росія надасть США свій повітряний простір. Американці оточили Афганістан
* США ВТРАТИЛИ ЛІТАК-РОЗВІДНИК У АФГАНІСТАНІ. А "Талібан" загубив бен Ладена
* Влада США заборонила "Голосу Америки" передавати інтерв'ю з лідером "Талібана"
* Пауелл обіцяє за голову бен Ладена 25 мільйонів доларів
* У терористів є спільники в спецслужбах США, думає Кондолізза Райс
* У передмісті Кабула таліби відкрили вогонь по британських десантниках
* США продовжать переговори з талібами. І знімуть санкції з Індії і Пакистана
* Афганістан будує бетонні бункери на кордоні з Пакистаном
* Брітні Спірс програла бен Ладену звання найпопулярнішої особистості інтернету
* 9 стратегічних бомбардувальників США вилетіли на Близький Схід
* Бен Ладен перебуває в центральній частині Афганістану
* Число жертв в Нью-Йорку виросло до 6818 осіб
* Терористи планували викрасти ще два літаки
* Лідери 15 країн ЄС підтримали помсту і готові взяти в ній участь
* Лідер "Талібан" мулла Омар: людина, якої на Заході не бачили в обличчя
* Американський телемарафон у допомогу жертв терору транслювали на 156 країн
* 15 000 000 000 доларів отримають авіакомпанії, які постраждали від терактів
* У Британії за раз арештовані чотири підозрюваних у тероризмі
* "Талібан" стверджує, що збив першого американського літака
* Через відмову Саудівської Аравії США можуть відкласти початок війни. Емірати разірвали дипвідносини з талібами

Всі події за 18-21 вересня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування