Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ВЕРХОВНА РАДА - "ЦЕНТР ДЕСТАБІЛІЗАЦІЇ" В УКРАЇНІ - КУЧМА

Четвер, 27 вересня 2001, 13:05
Президент Кучма переконаний, що Верховна Рада ніколи не затвердить рішення всеукраїнського референдуму про введення двопалатної парламентської системи, і вважає Верховну Раду "центром дестабілізації в державі".

Про це Кучма заявив в четвер в Астані на зустрічі з головою Сенату Казахстану Оралбаєм Абдікарімовим.

Аргументуючи свою думку з приводу незгоди парламенту затвердити двопалатну систему, Кучма зазначив, що "в них буде менше можливостей". З його слів, в Україні йде жорстке протистояння між виконавчою і законодавчою владою. "Це трагедія для України".

Кучма стверджує, що питання, винесені на референдум, передбачають модель влади, яка існуює в більшості європейських країн.

Парламент України почав "більш-менш працювати над законами" тоді, коли пройшов всеукраїнський референдум, вважає Кучма. Він також нагадав, що ще раніше збирався винести на референдум питання про Конституцію України, і тоді "парламентарії ухвалили її протягом однієї ночі".

Український парламент "весь час хоче взяти на себе функцію виконавчої влади", говорить Кучма. Він переконаний, що парламентська республіка - це "абсолютний абсурд". Зі слів президента, Україна зараз знаходиться в такому стані, коли введення абсолютного парламентаризму в країні призвело б до погіршення ситуації.

Зазначивши, що США - не парламентська країна, і американський президент має "необмежені повноваження", Кучма висловив здивування, що бажання укріпити президентську владу в Україні вважають "тиранією".

У свою чергу, Абдікарімов детально проінформував Кучму про існування двопалатної системи в Казахстані. Нижня палата Казахстану, що складається з 77 чоловік, лише розглядає закони і направляє їх до верхньої палати, яка складається з представників виконавчої влади. Верхня палата, що складається з 39 депутатів, затверджує ці закони.

Кучма висловив побажання "прислати українських депутатів до Казахстану на півроку". Однак він висловив сумнів, що українські депутати приїдуть. "Вони можуть їхати до Москви, Вашингтону, а до Астани або Семипалатинська їх не тягне", - сказав президент.

Того ж дня президент Кучма став почесним професором Євразійського університету імені Лева Гумільова. Він отримав пам'ятну медаль, диплом почесного доктора університету і мантію.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: