Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наступна зупинка – 1933 рік?

Четвер, 27 вересня 2001, 22:18
Генпрокуратура не здатна на сюрпризи. Хоча у Потебенька був чи не останній шанс виправдатися перед історією, він ним не скористався – і відмовив Лесі Гонгадзе в порушенні кримінальної справи проти Кучми, Кравченка та Литвина. Однак треба бути відвертим – шансів, що Генпрокуратура вчинить інакше, було навіть менше, ніж у гіпотези про те, що Кучма – Гагарін після пластичної операції.

Аргументи Генпрокуратури традиційні – поширені Мельниченком "факти про причетність Кучми, Литвина та Кравченка до викрадення та вбивства вашого сина Гонгадзе Георгія є такими, що не відповідають дійсності". Водночас, як УП вже робила спробу розібратися, жодна експертиза не підтвердила факту монтажу на плівках реплік, де голоси найвищіх керівників держави хочуть лиха журналісту.

І ще не зрозуміло – чому як відповідь на заяву Лесі Гонгадзе від 8 вересня наводиться постанова, ухвалена дев'ять місяців тому. Чи у відомстві Потебенька час пішов у зворотній бік? Наступна зупинка – 1933 рік?


21.9.2001
№ 06-19-14-00

Гонгадзе Олександрі Теодорівні
Львів
Вул. Хвильового, 17, кв. 67

Ваша заява від 8 вересня 2001 про притягнення до кримінальної відповідальності Кучми, Литвина, Кравченка за викрадення та вбивство вашого сина Георгія Гонгадзе, яка надійшла у Генпрокуратуру України 17 вересня 2001, розглянута.

Повідомляємо, що в ході слідства була перевірена поширена Мельниченком версія про причетність зазначених осіб до вбивства вашого сина Гонгадзе Георгія, але вона не знайшла свого підтвердження.

Слідством встановлено, що поширені Мельниченком факти про причетність Кучми, Литвина та Кравченка до викрадення та вбивства вашого сина Гонгадзе Георгія є таким, що не відповідають дійсності.

У зв'язку з цим 3 січня 2001 року слідчим з особливо важливих справ Генпрокуратури Василенком О.А. винесена постанова про відмову в порушенні кримінальної справи відносно зазначених осіб за відсутністю злочину.

Заступник генерального прокурора Олексій Баганець



Читайте також:

"Прошу пред'явити звинувачення та притягнути до відповідальності Кучму, Литвина..."
У зв'язку із зникненням 16.09 2000 в м. Києві мого сина, Георгія Руслановича Гонгадзе, що визнано світом як навмисне знищення "незручного" для діючої в Україні влади журналіста, та порушенням кримінальної справи № 60-1241 за ознаками ст.94 КК України (про навмисне вбивство) прошу пред'явити звинувачення та притягнути до відповідальності по вказаній справі громадян КУЧМУ Леоніда Даниловича (обраний і працює Президентом України), ЛИТВИНА Володимира Михайловича (працює головою адміністрації Президента України) та КРАВЧЕНКА Юрія Федоровича (працював на той час міністром МВС України, тепер – директор інституту МАУП).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: