Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Плющ упевнений, що депутати підтримають виборчу систему 50% на 50%

Понеділок, 3 вересня 2001, 16:08
Голова Верховної Ради України Іван Плющ вважає доцільним провести вибори до парламенту в 2002 році за діючою схемою 50% на 50%, і упевнений, що з такою зміною закон про вибори буде проголосований депутатами. Спікер також виступає за скорочення строків виборчої кампанії вдвічі – з шести до трьох місяців, бо для проведення виборчої кампанії цього часу "досить".

На прес-конференції у Києві в понеділок Плющ заявив, що в цьому він повністю підтримує позицію голови Центрвиборчкому Михайла Рябця. Спікер зазначив, що Україна зараз внаслідок різних причин не готова до проведення виборів за пропорційною схемою.

Іван Плющ також заявив, що не бачить достатніх підстав в судовому порядку вирішувати проблему депутатів-сумісників, обраних за мажоритарними округами, на користь чого виступив регламентний комітет парламенту. Спікер нагадав, що депутатський мандат з посадами в органах виконавчої влади суміщають 12 парламентаріїв, з яких 10 обрані за мажоритарними округами, а двоє – за партійними списками.

Згідно із законодавством, за півроку до наступних парламентських виборів повторні вибори в мажоритарних округах проводитися не можуть. Долю ж депутатів-сумісників, що пройшли до парламенту за партійними списками, мають вирішувати партії.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування