Журналіст "записав" погрози сакського мера на свою адресу. Мер лається не згірше за Кучму

Середа, 5 вересня 2001, 13:10
Сакський міський голова Володимир Швецов – ще одна людина в Криму, яка відкрито погрожувала журналісту. Сакський кореспондент "Крымской газеты" Михайло Шишлянніков звернувся до правоохоронних органів із проханням захистити його від погроз з боку Швецова.

Журналіст написав у своїй газеті критичний, але досить м'який матеріал про діяльність мера, у відповідь той пообіцяв його "покарати", "позбавити роботи" та "задушити голодною смертю". Міський голова пообіцяв журналісту "покалічити" його самого і його дітей "у неофіційній обстановці, коли вийде у відпустку". "Вийду і тобі перенісся переб'ю. Це мені нічого не коштує", каже мер, погрози якого журналіст записав на плівку та оприлюднив в середу на прес-конференції. Все Швецов супроводжував нецензурною лайкою.

Кримська Асоціація вільних журналістів, Комітет з моніторингу свободи преси в Криму, висловлюючи глибоке обурення тим, що сталося, розцінюють цей випадок як діяння, що у ст.171 Кримінального Кодексу України кваліфікується як "переслідування журналіста за виконання професійних обов'язків, за критику".

Організації вимагають від правоохоронних органів Автономної Республіки Крим притягнути до відповідальності Сакського міського голову Володимира Швецова за фактом його погроз фізичної розправи на адресу журналіста Михайла Шишляннікова. Вони вимагають також забезпечити колезі умови для безпечного виконання його професійного обов`язку.

Читайте також

Віце-прем'єр Криму обіцяв "розібратися" з журналістами. Зараз з ними розбиратимуться СБУ і МВС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування