Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українська влада спростовує інформацію про відмову західних журналістів висвітлювати самміт Україна-ЄС

Четвер, 6 вересня 2001, 20:44
Більше ніж 170 журналістів українських та закордонних ЗМІ акредитувалися на висвітлення п'ятого самміту Україна-ЄС, який проходитиме в Ялті, і для всіх них створені чудові умови для роботи.

З заявами-спростуваннями після інформації радіостанції "Свобода" виступили чиновники МЗС та Національної телерадіокомпанії.

В.о. начальника прес-центру МЗС України Сергій Бороденков, який вже працює в Ялті, повідомляє, наприклад, що серед західних журналістів, що акредитувалися - представники ЗМІ Бельгії, Росії, Польщі, Франції, Великобританії.

"Акредитовані на самміт журналісти матимуть можливість стежити за його проведенням безпосередньо з місця подій, оперативно передавати інформацію як з місця проведення того чи іншого заходу, так і з спеціально обладнаного сучасними засобами зв'язку і оргтехнікою прес-центра", - сказав Бороденков.

Президент Національної телекомпанії України Вадим Долганов також спростував інформацію, про те, що іноземні кореспонденти не зможуть працювати в Ялті на самміті Україна-ЄС через відсутність можливостей для забезпечення зв'язку, передачі матеріалів, інформації.

"Нас дивує ця інформація, ми сьогодні її побачили вранці в Інтернеті, і її спростували, тому що наша команда вже знаходиться в Ялті", говорить Долганов.

З його слів, пересувна телевізійна станція буде розгорнена в п'ятницю вранці в місці проведення самміту - в Лівадійському палаці. "НТКУ, як завжди під час саммітів, які проходять в Криму, забезпечить передачу інформації для журналістів телебачення, радіо, інформаційних агентств через систему Евробачення в будь-яку телерадіокомпанію, агентство або редакцію", - підкреслив він.

Планується, що учасники самміту прибудуть до Криму ввечері 10 вересня. Основна робота самміту запланована на першу половину дня 11 вересня.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Читайте також

Західних журналістів на самміті "України-ЄС" не буде

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування