Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Національний банк може ослабити підтримку долара на МВ ринку. Гривня буде рости

Четвер, 18 жовтня 2001, 20:49
Курс гривні на українському міжбанківському ринку в четвер вперше після 11 січня минулого року перевищив рівень 5,3 грн./$1, і наприкінці дня Національний банк викуповував надлишок пропозиції доларів за курсом 5,2980 грн./$1 у порівнянні з 5,3005 грн./$1 в середу, повідомили агентству Інтерфакс-Україна оператори ринку.

Начальник управління біржових і міжбанківських операцій банку "Мрія" Володимир Безродний повідомив, що пропозиція валюти протягом дня перевищувала попит. На його думку, після проходження відмітки 5,3 грн./$1 зміцнення гривні продовжиться, оскільки чинники для зростання курсу долара відсутні.

На ресурсному ринку в середу ставки по кредитах "овернайт" продовжили знижуватися і до кінця дня досягли 20-22% річних у порівнянні з 22-25% річних в середу.

Коментуючи ситуацію на валютному ринку, голова НБУ Володимир Стельмах заявив, що Національний банк не зупинятиме зростання гривні, і, можливо, ослабить підтримку долара на міжбанківському валютному ринку, повідомляють "Українські Новини".

За його словами, позитивне сальдо торгового балансу, яке забезпечує приток на український ринок валюти, збережеться. "Національний банк виходить з реалій. (Сальдо) позитивним залишається, позитивніше, ніж минулого року".

Центральний банк також збирається скоротити обсяг купівлі доларів на міжбанківському ринку, що знизить тиск на курс. За словами Стельмаха, це пов'язано з тим, що НБУ задоволений своїми валютними резервами, а економіка досить насичена гривнею. "Ми підходимо до тієї грані, коли НБУ нецікаво буде купувати валюту".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування