Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США продовжують авіавійну. З початку кампанії загинуло 600-900 афганців

П'ятниця, 19 жовтня 2001, 12:10
Новий авіаудар нанесено в п'ятницю вранці по Кабулу літаками США. Як передає катарське супутникове телебачення "Аль-Джазіра", потужний вибух відбувся біля готелю "Інтерконтінентал" в південно-західній частині афганської столиці. Про жертви або руйнування поки не повідомляється. На світанку військові літаки здійснили також наліт на Кандагар, повідомила "Аль-Джазіра".

Внаслідок ракетно-бомбових ударів США загинули від 600 до 900 осіб. Такі дані повідомив в інтерв'ю катарській телекомпанії "Аль-Джазіра" представник руху "Талібан" Абдул Хаї Мутамаїн. У цю цифру, з його слів, входять також зниклі безвісти. При цьому, з його слів, рахунок поранених ведеться на тисячі. Раніше таліби говорили про 400 загиблих.

Міністр оборони США Дональд Рамсфелд спростував ці дані. "Цифри, які таліби розповсюджують через ЗМІ, помилкові, ми в цьому упевнені", - сказав він на брифінгу, підкресливши зацікавленість противника в представленні тенденційної інформації. При цьому шеф Пентагона визнав, що у США немає можливостей достовірно перевіряти число загиблих.

Вашингтон заявляє, що об'єктами його ударів є військові структури талібів і терористичних організацій. За час бомбардування Афганістану Пентагон визнав два випадки помилкового попадання бомб.

У той же час Амір Хан Муттакі, міністр освіти уряду фундаменталістів, який виступає останнім часом також як прес-секретар, заявив, що жоден з лідерів талібів у Афганістані і жоден з "наших гостей" не постраждав від американських атак. З його слів, все керівництво режиму талібів, включаючи муллу Мохаммада Омара і Усаму бен Ладена, "живе і здорове". Інші джерела стверджують, що під час бомбардування в Афганістані убито одного з найближчих підручних Усами бен Ладена – єгиптянини Абу Басер Аль-Масри.

Міністр талібів також підкреслив, що в рядах талібського керівництва "немає ніякого розколу", а міністр закордонних справ Вакиль Ахмад Мутаваккиль нікуди не виїжджав і перебуває в Кандагаре.

"Наші лідери і гості постійно пересуваються з місця на місце і перебувають в повній безпеці. Америці їх ніколи не схопити", - заявив інший представник міністерства інформації талібів Абдул Ханан Химат.

Муттавакиль і Химат також висловили упевненість, що Північний альянс не зуміє домогтися якихсь помітних успіхом під Мазарі-Шаріфом (столиця провінції Балх).

Згідно з повідомленням газети "Фронтієр пост", духовний лідер талібів мулла Омар провів в Кандагарі нараду з командирами, на яку було запрошено губернатора провінції Герат муллу Хейрулла. У Гераті введено "комендантську годину". Солдатам віддано наказ стріляти без попередження в будь-кого, хто з'явиться на вулиці після заходу сонця. За даними газети, на нараді в Кандагарі було також прийняте рішення регулярно транслювати по радіо промови і заклики мулли Омара, щоб "підтримати бойовий дух талібської міліції, яка веде джихад проти США".

РІА "Новости", Інтерфакс, NTVRU.com

Читайте також:

* США почали наземну операцію на півдні Афганістану
* США продовжують авіавійну. З початку кампанії загинуло 600-900 афганців
* У США вже шостий локальний спалах захворювання на сибірську виразку
* Внаслідок бомбардування Афганістану загинув один з найближчих підручних бен Ладена
* У США захворів на сибірську виразку співробітник телекомпанії CBS
* США нанесли чергову хвилю ударів по Кабулу, Кандагару і Джелалабаду
* Американці звертаються до талібів із закликами здатися
* У результаті терактів у Нью-Йорку пропали 4569 чоловік - останні дані
* Духовний лідер Талібів втратив свій вплив
* США і Великобританія по-різному бачать тактику війни в Афганістані
* Поліція обшукала будинок голови палати представників Конгресу США
* "Люди ще втомляться від війни з тероризмом" – Буш*
* США ЗБИРАЮТЬСЯ БОМБИТИ СОМАЛІ, А ТАКОЖ АЛЖИР І ЙЕМЕН
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування