Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До наземної операції США в Афганістані підключаться британські загони спецпризначення

П'ятниця, 19 жовтня 2001, 13:37
Британські загони спецпризначення можуть підключитися до наземної операції, яку почали США в Афганістані, у найближчий час. Про це повідомляє британська газета The Times.

За її даними, прем'єр-міністр Великобританії Тоні Блер ще до вихідних запропонує президенту США Джорджу Бушу задіяти в цій операції британські загони спецпризначення.

Офіційний представник міноборони Великобританії в п'ятницю не став коментувати повідомлення газети. Він також стримався від відповіді на питання про те, чи беруть вже британські військовослужбовці яку-небудь участь в спецопераціях безпосередньо на афганській території.

Зі слів The Times, в Афганістані, швидше за все, буде задіяна частина спецпідрозділів, які входять до складу 23-тисячного угрупування британських військовослужбовців, що знаходиться в Омані, за офіційною версією, на спільних з оманцями навчаннях.

Як пише газета, в даний момент командування США і Великобританії спільно розробляють деталі наземної операції в Афганістані. З британської сторони у цій роботі беруть участь 8 високопоставлених штабістів міноборони, які, знаходячись в штаб-квартирі британського командування в Нортвуді у західній частині Лондона, підтримують тісні контакти з американськими колегами центрального командного пункту США у Флоріді.

За даними іншого британського ЗМІ, до наземної операції можуть також бути підключені спеціальні підрозділи французької і німецької армій. Це питання, як очікується, буде обговорюватися в п'ятницю у Брюсселі на трьохсторонній зустрічі прем'єр-міністра Великобританії Тоні Блера з президентом Франції Жаком Шираком і канцлером ФРН Герхардом Шредером.

Читайте також:

* Таліби масово переходять на сторону військ Північного альянсу
* Американським солдатам видали злитки золота для підкупу афганців
* США почали наземну операцію на півдні Афганістану
* США продовжують авіавійну. З початку кампанії загинуло 600-900 афганців
* У США вже шостий локальний спалах захворювання на сибірську виразку
* Внаслідок бомбардування Афганістану загинув один з найближчих підручних бен Ладена
* Всі події від 11 вересня до сьогоднішнього дня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування