Ромашка вбили за незговірливість

Понеділок, 12 листопада 2001, 13:07
Прокуратура Києва вважає найбільш вірогідним мотивом вбивства заступника голови Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку - керівника контрольно-ревізійного управління Анатолія Ромашка його професійну діяльність.

Про це повідомив старший помічник прокурора Максим Коберник. "Найбільш допустимою версією вбивства є вбивство на професійному грунті", - сказав він.

Разом з тим, працівник прокуратури зазначив, що перспектива розкриття цього злочину "досить складна, до нього ретельно готувалися". "Вбивство було скоєно на високому професійному рівні, про що свідчить спроба приховати сліди кульового поранення, яке було виявлене тільки під час детального огляду тіла", - підкреслив він.

Коберник повідомив, що з метою встановлення мотивів злочину зараз проводяться допити свідків, в тому числі і посадових осіб, вивчаються документи Держкомісії, документи останніх перевірок, які проводилися управлінням Ромашка.

Тридцативосьмирічного Ромашка був знайдено мертвим ранком 29 жовтня у під'їзді свого будинку. Прокуратура порушила кримінальну справу по ст. 115 - навмисне вбивство. Загиблий був одним з шести членів ДКЦБФР і очолював контрольно-ревізійне управління.

Слідство припускає, що у вбивстві Ромашка брали участь чотири людини: двоє із злочинців були безпосередньо вбивцями і двоє "забезпечували їх відхід". На основі описів свідків складені словесні портрети злочинців.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: