ПАСАЖИРСЬКИЙ ЛІТАК "АМЕРІКЕН ЕЙРЛАЙНЗ" РОЗБИВСЯ ПОБЛИЗУ АЕРОПОРТУ НЬЮ-ЙОРКУ

Понеділок, 12 листопада 2001, 15:47
Літак, який виконував рейс номер 587 з Бостона в Санто-Домінго (Домініканська республіка), розбився у 15 км від аеропорту Джона Кеннеді у Нью-Йорку приблизно о 16.00 (близько 09.00 за місцевим часом). На борту літака знаходилося 255 чоловік - 246 пасажирів и 9 членів екіпажу.

Як повідомляє CNN, літак впав в районі Куїнс, де горять 4 будівлі і приблизно там знаходилася велика бензозаправна станція. Із землі підіймаються у небо клуби диму, до місця аварії направлені машини швидкої допомоги і поліція. Усього до місця трагедії направлено 44 пожежних машини і біля 200 пожежників.

Ніяких свідоцтв того, що катастрофа сталася внаслідок теракту, поки немає. Погода у Нью-Йорку ясна, і погодні умови явно не могли стати причиною катастрофи.

Літак, який впав у житловий район Нью-Йорку, вибухнув у повітрі. Про це свідчать очевидці. З їх слів, літак летів на дуже низькій висоті, коли почувся потужний вибух. Після цього авіалайнер розвалився на частини. При цьому відвалився, як мінімум, один двигун. На місці зазнали пошкоджень 12 будівель на місці трагедії.

У момент катастрофи в повітрі знаходився бойовий літак ВПС США, який патрулював повітряний простір над містом. Разом з тим поки немає свідоцтв того, що бойові літаки були підняті у повітря в зв'язку з якою-небудь загрозою теракту, повідомляє РІА Новини. Винищувачі ВПС США продовжують патрулювати повітряний простір над місцем трагедії.

Згідно з повідомленням Федеральної авіаційної адміністрації США, ніяких даних про терористичний акт немає. Тим часом, з метою безпеки перекриті всі мости і тунелі навколо Манхеттена - центрального району Нью-Йорка. Закриті всі три міські аеропорти. На місце трагедії прибув мер Нью-Йорку Рудольф Джуліані.

За даними Пентагона, екіпаж авіалайнера, що розбився в Нью-Йорку, нічого не повідомляв про які-небудь випадки або неполадки на борту. На місці катастрофи працюють 44 пожежні машини і 200 пожежників.

Відомо, що літак затримався перед вильотом на 30 із зайвим хвилин після проміжної посадки в аеропорту імені Джона Кеннеді, повідомляє телекомпанія CNN. Причини такої затримки поки невідомі.

У зв'язку з останніми подіями президент США Джордж Буш викликав у Білий дім всіх співробітників своєї адміністрації. Він уважно стежить за ситуацією.

Вранці у понеділок за вашінгтонським часом Джордж Буш повинен був провести зустріч з групою російських і американських журналістів, присвячену візиту Володимира Путіна в США. Однак в зв'язку з авіакатастрофою зустріч відкладена.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: