Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма здогадався, що перепис населення перед виборами можна використати у політичних цілях

Середа, 14 листопада 2001, 12:25
Президент України Леонід Кучма віддав ряд доручень Кабінету міністрів з метою організованого проведення Всеукраїнського перепису населення в грудні 2001 року, недопущення політизації процесу перепису і його результатів.

Зокрема, уряду доручено провести розширене засідання міжвідомчої комісії з сприяння проведенню Всеукраїнського перепису населення за участю керівників відповідних центральних органів виконавчої влади і компетентних фахівців. На засіданні будуть розглядатися питання завершення підготовки і організації перепису з урахуванням політичних аспектів її проведення, повідомляє управління інформації і зв'язків з громадськістю адміністрації президента.

Згідно з документом, керівники відповідних міністерств і відомств зобов'язані взяти під особистий контроль виконання заходів, пов'язаних з підготовкою і проведенням перепису, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Перший за роки незалежності України перепис населення відбудеться 5-14 грудня 2001 року. За останніми статистичними даними, в Україні проживає 48,9 млн. чоловік.

Громадська організація Комітет виборців України вважає, що серед основних порушень виборів буде формування комісій з проведення всеукраїнського перепису населення.

Дані, "які можна отримати під час перепису, є винятково важливими для проведення сегментного аналізу електорату та планування індивідуальної роботи з виборцями різних соціальних груп. Вже почалася боротьба за включення людей до комісій з проведення перепису, спроби включення додаткових питань в опитувальники та забезпечення ексклюзивного доступу до результатів", - зазначає КВУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування