Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Якщо ЦВК не зареєструє блок "Народний Рух України", у Бойка є "запасний варіант"

Субота, 24 листопада 2001, 14:36
У суботу другий Позачерговий всеукраїнський з'їзд партії "Народний Рух України за єдність" ухвалив рішення про створення виборчого блоку під назвою "Народний Рух України".

У інтерв'ю журналістам лідер партії Богдан Бойко заявив, що партія має "другий варіант дій, який тримається в запасі", на випадок, якщо партії Народний Рух України і Український Народний Рух пред'являть йому претензії до назви блоку. При цьому він не став уточнювати, який саме варіант, підкресливши, що назва блоку мінятися не буде.

Бойко заявив, що НРУ(є) ухвалив "єдине правильне рішення" "припинити будь-які відносини" з лідерами інших двох Рухів, залучити в ряди виборчого блоку членів обласних рухівських організацій і відродити Народний Рух України.

Виступаючи на з'їзді, співголова НРУ(є) Богдан Бойко заявив, що партія є "єдиним спадкоємцем славного Народного Руху України". "На даний момент ми є найбільшою і найбільш структурованою політичною партією України не тільки націонал-демократичного крила, а і усього правого спектру української політики", - підкреслив Бойко.

Як повідомив прес-секретар НРУ(є) Олег Синельников, вже є домовленість про входження до блоку Організації українських націоналістів, а також Всеукраїнського партійного об'єднання "Центр". "Продовжуються переговори з рядом інших політичних партій правого і центристського напряму", - сказав він.

Зі слів Синельникова, в суботу на західній Україні проходить робочий з'їзд ОУН, в неділю, 25 листопада, пройде з'їзд партії "Центр". "Можна говорити, що вони на 99,9% увійдуть в блок "Народний Рух України" ", - зазначив він.

Спільний з'їзд всіх партій-учасниць блоку буде проведено в січні майбутнього року, де буде затверджено і передано до Центрвиборчкому спільний виборчий список.

Бойко повідомив, що блок буде "широким об'єднанням політичних сил, які сповідують національно-демократичні, національно-патріотичні і консервативно-центристські ідеї і погляди".

З його слів, блок "точно не буде співробітничати з комуністами, соціалістами і партією Юлії Тимошенко". У той же час він не виключає співпраці з блоком Віктора Ющенка "Наша Україна".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Один Рух замість трьох і тінь Деркача-молодшого
У суботу Рух Бойко почне приватизацію бренду "Народний Рух України". Закінчено її може бути вже у понеділок - тоді лідери "Руху за єдність" і партії "Центр" отримають мандати від своїх з'їздів. Те, що партнера Руху напряму зв'язують з депутатом Андрієм Деркачом, зовсім не бентежить борців за збереження легендарної назви.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування