Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз "чинить тиск на суд" над організаторами безчинств 9 березня, вважає СБУ

Понеділок, 26 листопада 2001, 20:05
Служба безпеки, Генеральна прокуратура і Міністерство внутрішніх справ України розцінили як "спробу вчинити тиск на суд" висловлення лідера Соцпартії Олександра Мороза про те, що масове безладдя 9 березня у Києві були "запланованою владою провокацією".

Свого часу лідер Соцпартії "таким же чином діяв" і під час розгляду справи про замах на життя народного депутата України, лідера Прогресивної соцпартії Наталії Вітренко в Кривому Розі 2 жовтня 1999 року, говориться у спільному повідомленні прес-служб СБУ, Генпрокуратури і ЦГЗ МВС.

У повідомленні нагадується, що 9 березня цього року за фактом "масових правопорушень" було порушено кримінальну справу. Відповідно до чинного законодавства правоохоронні органи "у стислі терміни виконали значний об'єм" оперативно-пошукових і слідчих заходів для встановлення і затримання осіб, які підозрюються в організації і здійсненні масових безчинств.

Зараз матеріали знаходяться у суді, і лише він може назвати конкретних осіб,
винних у здійсненні злочину і міру їх відповідальності, йдеться у повідомленні.

В інтерв'ю "Дзеркалу тижня" Мороз заявив, що "9-го березня відбулася запланована владою провокація". "І якщо переглянути всі кінокадри, а не тільки ті, які використовуються як свідоцтва проти нових політув'язнених, то багато що здається зовсім іншим. Адже каміння кидали ті, хто жодного відношення до акцій не мав.

Завдяки зйомкам можна побачити людей з фашистською символікою на прапорах, людей які в акціях ніякої ролі не грали і які з'явилися в колоні вже на Хрещатику, при підході до адміністрації Президента. Все було продумане закулісними сценаристами", - сказав лідер СПУ.

Він також зазначив, що "це стосується не тільки акцій 9 березня". "Пригадайте провокації влади у наметовому містечку! При цьому ніхто не говорить, що було на вокзалах, в інших місцях. Як били хлопців у відділеннях міліції увечері того ж 9 березня і у наступні", - відзначив Мороз.

9 березня поточного року у Києві відбулися сутички між учасниками антипрезидентської акції і правоохоронними органами, що призвели до важких наслідків. СБУ порушила кримінальну справу відносно організаторів і активних учасників безладдя і арештувала ряд членів УНА-УНСО. Серед тих, що перебувають в слідчому ізоляторі СБУ, зокрема, - керівник УНА-УНСО Андрій Шкіль.

У Києві почався суд над 19 членами УНА-УНСО у звинуваченях в організації і проведенні акції.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: