Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз та Тимошенко - "непрохідні" на українських телеканалах

Середа, 28 листопада 2001, 16:58
Міжнародний фонд "Відродження" оголосить повторний конкурс на проведення передвиборних дебатів на телебаченні, оскільки жоден з поданих проектів не отримав підтримки фонду, заявив голова правління фонду "Відродження" Григорій Немиря на прес-конференції в середу.

За його словами, жодна з телекомпаній, що подали заявку на участь в конкурсі, не змогла гарантувати рівного доступу до участі у теледебатах представників всіх політичних сил, які братимуть участь у парламентських виборах.

Зокрема, відзначив Немиря, "називалися прізвища Олександра Мороза і Юлії Тимошенко" як людей, які не можуть бути допущені на теледебати. Він заявив, що якщо повторний конкурс також завершиться невдачею, це буде підставою "зробити більш конкретні висновки" не тільки для фонду "Відродження", але й для міжнародних організацій, які здійснюватимуть моніторинг виборчої кампанії в Україні.

Виконавчий директор фонду Євген Бистрицький зазначив, що в ході конкурсу з'ясувалося, що деякі загальнонаціональні телеканали збираються проводити теледебати, однак для участі в них будуть допущені лише лідери виборчої гонки. У зв'язку з цим фонд збирається підтримати ініціативи, які дозволять виявити реальних лідерів виборчої кампанії.

Зокрема, "Відродження" підтримує ідею проведення громадських слухань. Однією з тем таких слухань буде питання використання адміністративного ресурсу на майбутніх виборах.

Фонд також збирається здійснювати підтримку журналістських об'єднань, які могли б протистояти тиску на ЗМІ під час виборчої кампанії з боку власників медіа.

Крім того, фонд "Відродження" сприятиме проведенню теледебатів в обласних містах по виборах мерів цих міст. Фонд також збирається фінансувати випуск спеціального листка-вкладиша в регіональних виданнях, в яких групи незалежних журналістів висвітлюватимуть хід виборчої кампанії в регіонах.

Інтерфакс-Украина-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування