Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Пустовойтенка немає і ніколи не було інформації про того, хто убив Гонгадзе

Четвер, 29 листопада 2001, 16:23
Лідер НДП, міністр транспорту України Валерій Пустовойтенко заявляє, що не приховував даних про обставини зникнення журналіста Георгія Гонгадзе.

У заяві, текст якої переданий в четвер, Пустовойтенко зазначив, що матеріали по цій справі, які він має у своєму розпорядженні, не є конфіденційними, оскільки вони були оприлюднені у березні 2001 року представниками російського Агентства журналістських розслідувань.

Він також нагадав, що НДП надавала організаційну допомогу у ході проведення журналістського розслідування.

Зі слів Пустовойтенка, вказані матеріали 26 листопада він передав слідчому з особливо важливих справ Генеральної прокуратури України на його вимогу і дав відповідні пояснення з цього приводу. "Ці матеріали не містять інформації про конкретних виконавців або замовників злочину. Немає таких відомостей і у мене", - говориться у заяві Пустовойтенка.

Лідер НДП зазначає, що з публічною заявою його примушують виступити публікації у ряді ЗМІ, в яких говориться, що він нібито приховує інформацію про вбивство, і це потягне за собою карну відповідальність.

"Як видно з подальших публікацій, деякими засобами масової інформації були зроблені помилкові висновки про наявність у мене інформації про осіб, причетних до вбивства журналіста. Помилковість вказаних висновків примушує мене дати публічні роз'яснення", - говориться у заяві.

Як повідомлялося, Пустовойтенко повідомив Інтернет-виданню "Українська правда" про наявність у нього матеріалів Агентства журналістських розслідувань Росії про нові подробиці вбивства Гонгадзе. На ім'я генерального прокурора України Михайла Потебенька надійшов депутатський запит голови парламентського комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Юрія Кармазіна про проведення перевірки і прийняття рішення про порушення карної справи з ознак приховування особливо тяжкого злочину стосовно Пустовойтенка. 26 листопада він був допитаний.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування