Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах і Литвин будуть суміщати справи ТУНДРи й України

Субота, 1 грудня 2001, 16:13
Прем'єр-міністр України Анатолій Кінах і глава адміністрації Кучми Володимир Литвин прибули до Харкова, де візьмуть участь у роботі 7-го з'їзду НДП.

Крім того, Кінах планує відвідати завод ім.Малишева і провести нараду з економічної ситуації, що склалася на цьому підприємстві.

Прем'єр проведе також нараду з промисловцями і підприємцями регіону. У поїздці Кінаха супроводжує міністр фінансів Ігор Мітюков, міністр промислової політики Василь Гуреєв, заступник міністра оборони України Олександр Стеценко, керівник національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Вадим Копилов.

Литвин же заявив у Харкові, що його присутність на VII з'їзді НДП свідчить про згоду очолити виборчий блок "За єдину Україну".

Відповідаючи на питання журналістів, чому так довго він не заявляв про це відкрито, Литвин сказав: "Читав пресу, тому що всі знали, що я думаю насправді, а я - ні".

Сам Кучма вважає, що головним завданням лідера "За єдУ!" Литвина є створення у майбутньому парламенті відповідальної більшості.

"Головна задача всіх здорових сил - мати у парламенті більшість, яка візьме на себе відповідальність", - заявив Кучма, відповідаючи на питання про те, яким чином Литвин буде суміщати пост голови адміністрації президента з лідерством у "За єдУ!".

Він підкреслив, що "не можна" "взяти владу, а потім сказати, що вона не потрібна". "Так думає і адміністрація президента, і Литвин. Він безпосередньо у цьому казані вариться", - сказав Кучма.

Президент нагадав, що завданням всеукраїнського референдуму 2000 року було також - "створити таку структуру у парламенті, яка б бачила свою відповідальність перед країною".

Глава держави назвав "мінусом для країни загалом" ту конфігурацію політичних сил, яка існує зараз у парламенті.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування