Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суркіс уникнув долі Медведчука

Субота, 15 грудня 2001, 14:09
5-й позачерговий конгрес Федерації футбола України підтвердив свою підтримку діяльності Григорія Суркіса на посту президента Федерації футбола.

За довіру Суркісу проголосували 111 делегатів, проти 3 з 114, зареєстрованих на конгресі.

Суркіс після виступу з доповіддю про стан розвитку футбола зажадав термінового голосування з питання довіри або недовіри йому як президенту ФФУ. Напередодні даного засідання партійний соратник Суркіса Віктор Медведчук порадив тому поставити це питання перед конгресом.

Сам Суркіс у суботу аргументував свою вимогу про голосування критичною позицією президента Донецького футбольного клубу "Шахтар" Рината Ахметова.

Без права голосу на конгресі присутні також 31 президент футбольних клубів країни. Ринат Ахметов до Києва не прибув.

Раніше Ахметов заявив, що не поїде на зустріч президентів футбольних клубів, проведення якої планувалося з ініціативи і під егідою Суркіса. При цьому президент "Шахтаря" заявив, що якщо Суркіс "буде стояти на чолі українського футболу, футболу в Україні не буде. Тому що правила чесної гри кажуть про те, що він повинен залишити цю посаду".

Суркіс був обраний президентом Федерації футбола України на IV Конгресі ФФУ, який відбувся 16 серпня 2000 року. До цього він з 1996 року був віце-президентом ФФУ. Суркіс змінив на цьому посту Валерія Пустовойтенка, який очолював Федерацію з червня 1996 по серпень 2000 року.

52-річний Григорій Суркіс - почесний президент футбольного клубу "Динамо", президент професійної футбольної ліги України. Народний депутат України, член фракції Соціал-демократичної партії України (Об'єднаної).

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: