Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Блок Тимошенко схуднув на одну партію, але розраховує на 8% голосів

Субота, 22 грудня 2001, 13:03
У суботу в офісі партії "Батьківщина" було укладено угоду про створення "виборчого блоку Юлії Тимошенко". Документ підписали чотири партії – "Батьківщина", "Собор", Українська республіканська партія та Українська соціал-демократична партія.

Спочатку до блоку Тимошенко входило сім партій.

Українська християнсько-республіканська партія (лідер Олесь Сергієнко), яка раніше була анонсована, як член блоку Тимошенко, злилася з Українською Республіканською партією (лідер Левко Лук'яненко); Українська консервативно-республіканська партія (лідер Степан Хмара) злилася з партією "Батьківщина".

У передвиборчому блоці Тимошенко не братиме участі Патріотична партія України (лідер Микола Габер). Однак, за словами Тимошенко, ця партія створить окремий виборчий блок, і він працюватиме "в одній команді" з блоком Тимошенко.

Зі слів Тимошенко, вже визначена перша п'ятірка блоку. "Конфліктів, розходжень і непорозумінь у визначенні складу першої п'ятірки не існує", - зазначила вона, однак не назвала прізвищ. На її думку, також визначений повний список блоку з 225 кандидатів, який буде затверджений на з'їзді.

У свою чергу на прес-конференції лідер партії "Собор" Анатолій Матвієнко повідомив, що партії, які входять у "Блок Юлії Тимошенко", будуть підписувати "угоду про ненапад" з блоками Віктора Ющенка й Олександра Мороза.

Лідер блоку повідомила, що кандидати від блоку будуть балотуватися за всіма мажоритарними округами. Крім того, у список увійдуть 12 народних депутатів.

Зі слів Тимошенко, блок готовий координувати свої дії у ході виборчої кампанії з партією "Єдність" у випадку, якщо вона вирішить йти на вибори окремо. Тимошенко висловила надію на співпрацю з партією "Єдність", підкресливши, що блок буде надавати допомогу цій партії у регіонах.

Також "БЮТи" розраховує на парламентських виборах отримати 8% процентів голосів виборців. За словами лідера блоку, наявні на даний час соціологічні дослідження показують, що рейтинг довіри складає 7,4%. На його зростання можна сподіватися з огляду на потужні штаби та партійну мережу, вважає Тимошенко.

Також, за словами Тимошенко, на високий результат "БЮТи" може розраховувати й тому, що рейтинг блоку "ЗаєдУ!" є на рівні рейтингу президента і складає 6%.

Блок Ющенка, за словами лідера "БЮТи", своїм зближенням з президентом також втрачатиме рейтинг, а соціалісти будуть діяти на іншому електоральному полі - "спільно з комуністами".

www.pravda.com.ua

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування