Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ахметов: Суркіс винуватий

Четвер, 6 грудня 2001, 10:36
Президент донецького "Шахтаря" Рінат Ахметов назвав головним винуватцем того, що збірна України не потрапила на чемпіонат світу, президента ФФУ Григорія Суркіса. За десять днів до початку засідання Федерації футболу України, на якому обговорюватиметься поразка української збірної у боротьбі за вихід до фіналу чемпіонату світу в Японії та Кореї, схоже, Ахметов вирішив серйозно взятися за Суркіса, і намагається вплинути на його совість, запрошуючи добровільно піти у відставку.

В інтерв'ю Бі-Бі-Сі Рінат Ахметов критикував підхід Суркіса, який раніше твердив, що Федерація зробила все можливе, але у поразці збірної винні тренери і футболісти.

Рінат Ахметов, зокрема, заявив: " Після того, як команда не потрапила на чемпіонат світу, він набрався нахабства і звинувачує тренерів та футболістів, і намагається давати оцінку діям футболістів. Однак, він не набрався мужності дати оцінку самому собі. В тому, що збірна України не потрапила на чемпіонат світу з футболу, в першу чергу винен Григорій Суркіс. Він має набратися мужності і визнати це, а вже потім роздавати оцінки іншим."

Рінат Ахметов також додав, що на відбірковій стадії Україна була не в найсильнішій групі, і що команда мала всі шанси потрапити на чемпіонат світу. Він також сказав, що поєднання Григорієм Суркісом посад в "Динамо Київ" та у Федерації негативно впливає на український внутрішній чемпіонат і породжує проблему несправедливого суддівства.

Нагадаємо що відразу після останнього матчу чемпіонату України "Металург" (Донецьк) – "Динамо", Ахметов вперше запропонував піти Суркісу у відставку.

Відзначимо і такий факт, що Рінат Ахметов відмовився від приїзду на зустріч президентів клубів вищої ліги чемпіонату України, яких збирав саме Суркіс як президент ФФУ. Ця нарада проходила в середу і до того ж за закритими дверима.

Повне інтерв'ю з Рінатом Ахметовим слухайте на радіо БІ-БІ-СІ "Спортивному огляді" 9 грудня о 17.00.

За інформацією БІ-БІ-Сі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:57
У Криму пролунали вибухи. Міст перекритий
01:26
Білий дім не коментує постачання зброї в Україну з міркувань безпеки, але це відбувається швидко
00:25
Попри зв'язки з Кремлем, Червоний Хрест вирішив не призупиняти діяльність російського відділення організації
23:46
Україна та США провели треті переговори про безпекову угоду
23:24
фотоУкраїну вперше з початку великої війни відвідала представниця королівської сім'ї Британії
23:13
НБУ виключив власника сервісу Fondy з реєстру: угода з найбільшим банком Грузії під загрозою
23:07
відеоЗеленський: Важливо, щоб була чітка комунікація з рідними полонених
22:48
Президент та прем'єрка Литви підтримали ідею повернення Україні чоловіків мобілізаційного віку
22:41
Акції Tesla зросли на понад 15% після несподіваного візиту Маска до Китаю
22:29
фото, оновленоУ Києві невідомі представилися "від Карася" і погрожували військовому Сергію Гнезділову. Карась каже про ненависть в його бік
Усі новини...