Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бреше не Кучма, а "Труд"

П'ятниця, 7 грудня 2001, 17:46
Кучма спростовує ніби-то свої слова про те, що він виступає за надання російській мові статусу офіційної. Про це Кучма заявив в інтерв'ю російській газеті "Труд", опублікованому на цьому тижні.

"Я жодного інтерв'ю газеті "Труд" не давав", - сказав Кучма в п'ятницю.

Зі слів Кучми, до нього під час самміту СНД в Москві підійшов журналіст газети "Труд" і запитав, як президент ставиться до становища російської мови в Україні. "Державна мова записана в Конституції - це українська", - сказав Кучма йому.

Кучма висловив в п'ятницю побажання, щоб в Україні російська мова не відчувала себе іноземною. "Ми будемо обділені і багато втратимо, починаючи з Пушкіна, Толстого, Достоєвського", - сказав він.

Він висловив здивування, чому президента критикують за російську мову, а не за англійську чи якусь іншу. "Чим більше будемо мов знати, тим буде краще", - зазначив Кучма.

Коментуючи критику представників ряду політичних сил, президент сказав: "Що депутати зробили, щоб українська мова стала державною?". Депутати не змогли ухвалити навіть закон про пільги для українських друкованих видань. Зі слів президента, критика ряду політичних сил його ставлення до російської мови викликана "політичною необхідністю перед парламентськими виборами".

Читайте також саме інтерв'ю Кучми "Труду":

PR-компанія з очищення образу гаранта. Дубль другий
"Я завжди говорив і говорю, що російська мова не повинна себе відчувати іноземною в Україні. Державною мовою у нас має бути українська, а російській треба надати статус офіційної мови. Але це питання повністю залежить від законодавців".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: