Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Cуркіс і Сафіуллін продовжать війну в стінах парламенту

Неділя, 13 січня 2002, 16:46
Президенти двох найголовніших футбольних органів України Равіль Сафіуллін та Григорій Суркіс вирішили балотуватися в депутати. Обидва президенти які останнім часом відстоюють інтереси двох найсильніших футбольних клубів України "Динамо" та "Шахтаря" мають намір перенести своє протистояння й до парламенту.

І якщо те, що Суркіс буде балотуватися в депутати не стало несподіванкою, то наміри Сафіулліни йти до парламенту – це вже несподіванка, хоча й прогнозуєма. Але все ж таки хоча й Сафіуллін і залишив посаду віце-президента "Шахтаря", його прізвище завжди йде поряд з Ахметовим, а як відомо Рінат Леонідович відзначав, що він і команда, будуть осторонь політики.

І зрозуміло, що за будь-яких причин Сафіуллін буде відстоювати інтереси "Шахтаря", те ж саме можна й сказати про Суркіса який і нині знаходячись на посаді народного депутата України та президента ФФУ продовжує не тільки вболівати за "Динамо", а й "тянути" його.

І складається таке враження, що перепитії скандалу Ахметов-Суркіс в майбутньому будуть мати продовження й на більш високому рівні. Адже на конгресі ФФУ і Суркіс і Сафіуллін згадували один одному "старі гріхи", і намагалися постати в прообразі янголів та рятівників українського футболу. І саме Сафіуллін продовжив
розпочатку справу Ахметова в звинуваченнях Суркіса-старшого, хоча й в більш толерантному тоні.

А те що нині окрім Суркіса та Сафіулліна в протистояння між собою вступають і керовані їм органи ФФУ та ПФЛ - це вже факт. Прикладом цьому стали відкритий лист працівників ПФЛ в підтримку Сафіулліна, та лист-відповідь колишнього президента цієї організації а нині працівника ФФУ Валерія Мирського в якому в черговий раз спробував "наїхати" на Сафіулліна, який відверто кажучи опинився серед двох вогнів.

Стосовно політики, та футболу, то Суркіс на конгресі ФФУ який відбувся в грудні 2001 року відзначав: "… якщо буде потрібно між політикою та футболом то він обере - футбол". Навіть в списку СДПУ (о) пан Суркіс хоче бути футболістом, його номер в партії на наступні вибори - 11-ий.

В суботу же президент Професіональної футбольної Ліги України Равіль Сафіуллін був включений до списку провладного блоку " За єдину Україну", що фактично йому гарантує місце в парламенті через три місяці.

Нині ж можна сказати лише одне, що президент ФФУ – Суркіс, і президент ПФЛ – Сафіуллін обрали політику, стосовно результатів в футболі, то зі сторони ПФЛ та ФФУ вони не вражають. І як не згадати, тут слова колишнього президента ФФУ Валерія Пустовойтенка, який після чергових, невдалих відбірних матчів національної збірної до ЧС-2002 року зауважив, що деяким керівникам ФФУ потрібно більш займатися футболом, а не політикою.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування