Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримська парламентська газета порушує виборче законодавство

Вівторок, 15 січня 2002, 16:07
Газета "Кримські вісті" - видання Верховної Ради Криму - опублікувала Постанову Пленуму Республіканської ради ветеранів війни, праці і військової служби під заголовком "Ветерани - за підтримку блоку Леоніда Грача". Пленум проходив у залі засідань парламенту автономії з участю заступника голови ВР Криму Юрія Корнілова і голови місцевої Виборчої комісії Івана Полякова.

В опублікованому документі, зокрема, йдеться: "Пленум вважає за доцільне зорієнтувати міські, районні, первинні і однополчанські організації на підтримку списків кандидатів у народні депутати України і кандидатів у народні депутати України по мажоритарних округам від тих політичних блоків і партій, а також самовисуванців, програми і практична діяльність яких…відповідає соціально-економічним, духовним інтересам ветеранів війни, всього старшого покоління.

Найбільш повно цьому відповідає "Блок Леоніда Грача". Тут же сказано, що аналогічний підхід повинен бути забезпечений і на виборах у ВР Криму.

У публікації "Кримських вістей" дані також рекомендації Пленуму ветеранської ради "дійти до кожного члена організації, допомогти їм не тільки правильно зорієнтуватися на майбутніх виборах, … а і зробити це обов'язково особисто, не передовіряючи свого права іншим особам, утримати від спокуси продати свій голос".

Жодне з кримських відділень політичних партій поки не виступило з протестом проти публікації у парламентській газеті явно агітаційного матеріалу.

Згідно із законодавством про вибори у ВР України, передвиборча агітація заборонена до 8 лютого (Леонід Грач йде у виборчому списку КПУ під номером 11 - УП). У законі про вибори у кримський парламент, дата початку агітаційної кампанії не зумовлена, але у "Календарному плані основних організаційних заходів щодо підготовки і проведення виборів депутатів Верховної Ради АРК", затверджених місцевим Виборчкомом, вона призначена на 14 лютого.

www.pravda.com.ua, Крим

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування