Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В останній день зими в Україну приїдуть спостерігачі ПАРЄ

Вівторок, 15 січня 2002, 18:59
28 лютого у Київ прибудуть спостерігачі Парламентської Асамблеї Ради Європи, щоб вивчати виконання в Україні виборчого законодавства, а також міжнародних норм і стандартів під час виборів народних депутатів.

Таке рішення прийняте у вівторок на засідання моніторингового комітету ПАРЄ, повідомила міністр юстиції, постійний представник України при Раді Європи Сюзанна Станік.

Рада Європи відряджає до України спеціальну передвиборчу місію, що є юридичним прецедентом для цієї міжнародної організації. Уперше Рада Європи вирішила не констатувати недоліки безпосередньо під час голосування, а відрядити доповідачів за місяць до виборів.

Після цього відвідування, у перших числах березня буде визначено, скільки прибуде на українські вибори іноземних спостерігачів і коли це відбудеться.

На засіданні комітету також обговорювалася тема розслідування зникнення українського журналіста Георгія Гонгадзе. Представники України підтвердили готовність надати "таращанське тіло" для міжнародної експертизи, а також висловили прагнення співробітничати з міжнародною комісією з розслідування вбивства Гонгадзе, якщо така комісія буде створена.

Спеціальних документів відносно України комітет не приймав, сказала Станік.
Чергові парламентські вибори в Україні намічені на 31 березня.

Як повідомлялося, на початку грудня минулого року Станік була призначена указом президента країни постійним представником України при Раді Європи. 19 грудня новий постпред України при Раді Європи була представлена на засіданні Комітету міністрів РЄ.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування