Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Солт-Лейк-Сіті за нагороди змагатимуться сімдесят українців

Четвер, 24 січня 2002, 17:16
Збірну команди України на 19-ій зимовій Олімпіаді в Солт-Лейк- Сіті представлятимуть сімдесят спортсменів, у 8-ми видах спорту. Але вже нині можна сказати, що реально на нагороди українці претендуватимуть лише в біатлоні і, можливо, в фігурному катанні.

Так, у змаганнях з біатлону Україну будуть представляти 11 спортсменів, у бобслеї - 6, гірськолижному спорту - 2, ковзанярському - 2, лижних гонках - 6, санному спорті -4, стрибках із трампліна - 1, фігурному катанні - 11, фристайлі - 3, хокеї з шайбою - 23, шорттреку - 1.

Основні сподівання українці, стосовно нагород, покладаються на біатлоністку Олену Зубролову, а також на змагання в естафеті. Попри все, можуть вистрелити і чоловіки в біатлоні, а саме лідери української команди Андрій Дериземля та В'ячеслав Деркач. Стосовно фігурного катання, то після перемоги Оксани Баюл на Олімпіаді 1994 року в Лілехамері, українці більш не входять до еліти. Хоча, можливо, зможе створити сенсацію українка Галина Маньяченко, яка на останньому чемпіонаті Європи у змаганні жінок посіла четверте місце, не дотянувши до "бронзи". У всіх інших видах олімпійської програми, від виступу українців медалей не очікують .

Але, слід окремо сказати, про збірну України з хокею, яка вже виборовши путівку на Олімпіаду виконала завдання мінімум, а якщо українці пройдуть кваліфікацію, то це взагалі буде успіх для українського хокею.

Офіційними спонсорами української олімпійської збірної є компанії "Самсунг" і "Кока-кола". Спортивною формою забезпечує фірма "Діадора", інтернет-партнер команди - фірма "Релком". Спортивна форма збірної - це блакитні костюми з національною символікою України, чорні шапочки у чоловіків і кепі у жінок.

Парадна форма - сіре пальто у жінок, чорне у чоловіків, і костюми чорного кольору у всіх членів команди. Усього до складу української делегації на Олімпіаді входить 140 чоловік. Відзначимо, що зимова Олімпіада в Солт-Лейк-Сіті стартує 8 лютого і триватиме до 24 лютого.

За інформацією Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування