Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Створення міжнародної комісії зі справи Гонгадзе блокує Кучма, стверджує екс-міністр юстиції

Субота, 5 січня 2002, 16:54
Для роботи в Україні міжнародної комісії з розслідування справи Гонгадзе не потрібні "жодні юридичні норми", заявив в інтерв'ю УП народний депутат, колишній міністр юстиції Сергій Головатий.

"Потрібно єдине – згода Кучми на це, і більш нічого, бо генпрокурор знаходиться під Кучмою", - сказав Головатий. "Те, що говорять Станік [нинішня представниця України при Раді Європи] и Чалий [колишній представник України], що немає якоїсь правової бази – це дурниці", - додав депутат-опозиціонер.

"І якраз тому, що все є, немає головного: бажання Кучми. Він цього боїться, бо міжнародна комісія доведе його причетність до смерті конкретної людини". За словами Головатого, не важливо, "прямо або не прямо" причетний президент: "Вбив він, Кравченко чи люди Кравченка – це не має значення. Буде видно, що він причетний до цього".

Головатий також сказав, що "створення міжнародної комісії – це не питання сесії ПАРЄ". "Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію-рекомендацію [про створення комісії]. І комітет міністрів Ради Європи зараз крутиться: як це зробити? Бо його українська влада дурить – говорить, що тут, в Україні, немає законних підстав для діяльності міжнародної комісії", – зазначив він.

www.pravda.com.ua

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування