Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Паскуаль віддувався за Мельниченка

Неділя, 10 лютого 2002, 16:08
У суботу Міністерство закордонних справ України викликало до себе в офіс на Михайлівську площу посла США Карлоса Паскуаля. МЗС "звернуло увагу" американського дипломата на події під посольством України у Вашингтоні. На мові протоколу це означає, що Україна виступила з протестом на дії США.

Увагу посла звернули на той факт, що 8 лютого біля будинку посольства "була здійснена зазделегідь спланована певними політичними силами провокація, в центрі якої фігурував колишній майор Мельниченко".

Як повідомив агентству Інтерфакс-Україна начальник прес-служби МЗС України Сергій Бороденков, "у супроводі групи журналістів, які вели відео-зйомку, Мельниченко залишив біля входу до дипломатичної установи так зване особисте звернення щодо ніби наполегливих спроб Міністерства юстиції США отримати матеріали горезвісного "касетного скандалу". При цьому Мельниченко демонстративно відмовився від яких би то не було контактів з українськими дипломатами на території посольства".

"Немає сумнівів, що за цією акцією проглядається спроба певних політичних сил ускладнити відносини між Україною і США", - підкреслив позицію МЗС Бороденков.

Ця акція, рівно як і гаяння часу з екстрадицією Мельниченка, "підривають існуючі можливості україно-американської співпраці на основі довіри і реального партнерства". Саме така позиція була викладена Паскуалю в українському МЗС.

Після цього повідомлення все ж незрозуміло, при чому тут США. Мельниченко - громадянин України, який легально перебуває на території Америки. Сполучені Штати – демократична держава, де акцій протесту багато і вони проходять щодня. Тим більше є дивною реакція МЗС, ажде Мельниченко не мітингував! Або Кучма вважає, що поліція Вашингтону мала застосувати сльозогінний газ, щоб відігнати екс-майора від дверей посольства його батьківщини?

Ще один пасаж в словах представника МЗС викликає усмішку. Мельниченко "демонстративно відмовився від яких би то не було контактів з українськими дипломатами на території посольства". Цікаво, а як би ви вчинили у подібній ситуації, пане Кучмо? Територія посольства – це територія України. Не далі як в січні заступник генпрокурора України пообіцяв арештувати Мельниченка в ту ж секунду, коли він ступить на землю України.

А щодо екстрадиції Мельниченко, то МЗС може звернутися до генпрокуратури і почитати відповіді на запити по Лазаренку. За ці три роки нічого не змінилося.

Все це нагадує стан якоїсь розгубленості після експертизи "Бек Тек" і абсолютно непередбачуваних перспектив для "гаранта". Щоправда, причому тут Паскуаль?


Читайте також:

Висновки американської експертизи записів Мельниченка:

Повний текст висновків дослідження плівок Мельниченка, проведеного експертами ФБР

РЕЗУЛЬТАТИ ЕКСПЕРТИЗИ ЗАПИСІВ МЕЛЬНИЧЕНКА НЕ ДІЙСНІ ДЛЯ УКРАЇНСЬКОГО СЛІДСТВА

Плівки Мельниченка справжні або Хто і коли сяде на нари?

Ефір Мельниченка на радіо "Свобода":

"Шкода, що експертиза на такому високому професійному рівні не була проведена ще рік тому..."

ПЛІВКИ МЕЛЬНИЧЕНКА СПРАВЖНІ – ВИСНОВОК "БЕК ТЕК"

МЕЛЬНИЧЕНКО НЕ ПЕРЕДАВАВ ЗАПИСИ МІНЮСТИЦІЇ США

Майбутній суд над Кучмою:

ПРОЦЕС НАД КУЧМОЮ МОЖЕ ПОЧАТИСЯ ЗА КОРДОНОМ

Плівки Мельниченка вирішили долю Кучми

Інтерв'ю Мельниченка американській газеті "Свобода":

Микола Мельниченко: "Вважаю своїм святим обов'язком продовжувати боротьбу"

Перипетії навколо нереєстрації Мельниченка кандидатом в депутати:

Кучма, як запорука неповернення Мельниченка до України

Боротьба за Мельниченка-депутата

Стаття Карлоса Паскуаля і Стівена Пайфера:

Заявка України на вирішальне місце в історії

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування