Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОМЕЛЬЧЕНКО ПОГОДИВСЯ, ЩО ШОВКУН В.О. ГЛАВИ МІСЬКАДМІНІСТРАЦІЇ

Середа, 13 лютого 2002, 15:41
Київський міський голова Олександр Омельченко визнав, що в даний час обов'язки глави Київської міської державної адміністрації виконує призначений указом президента Ігор Шовкун.

"Указ діє з 11 лютого. Однак ці повноваження [глави міськадміністрації] дуже малі", - зазначив Омельченко в інтерв'ю журналістам після вручення посвідчень кандидатам в депутати від партії "Єдність". "Глава державної адміністрації – вторинна посада", - сказав міський голова.

"У міського голови представницька влада і вся повнота виконавчої влади", - додав Омельченко. "Ігор Шовкун як заступник міського голови зобов'язаний бути на нараді у мене".

Тому, на думку Омельченко, зараз у Києві немає двовладдя: "Якби було двовладдя, то лампи б не горіли, в крані з синьою кришкою була б гаряча вода, а в крані з червоною – холодна. Якби було двовладдя, то підлога і стеля помінялися б місцями".

Столичний градоначальник сподівається, що Кучма "припинить" дію указу, "оскільки про це говорить закон". Він додав, що написав прохання президенту залишити його на робочому місці "на якусь частину виборчої кампанії".

У той же час він заявив, що готовий змириться з волею президента. "Я завжди готовий виконати не тільки указ президента, а виконати і всі усні розпорядження президента, які в рамках інтересів держави і народу".

Омельченко повідомив, що не розмовляв по телефону з Кучмою, який перебуває з робочим візитом у Сибіру. Однак Київський міський голова додав, що йому передали "доручення президента" через помічника Кучми Сергія Льовочкіна. Яке доручення, градоначальник не уточнив.

Відповідаючи на питання, хто міг стояти за виданням цього указу, Омельченко заявив: "Перестарався Кабінет міністрів, юристи і сам прем'єр, оскільки засідання Кабінету міністрів в п'ятницю [останній робочий день перед виданням указу про зміну глави міськадміністрації] не було". Омельченко як чинний глава КМДА мав бути запрошений на засідання уряду.

Омельченко повідомив про намір зустріти президента в аеропорту "Бориспіль" в середу увечері. Міський голова сказав, що в останні дні відчуває себе "виважено і спокійно", оточуючі навіть робили йому компліменти з цього приводу.

Журналісти не змогли поспілкуватися з Ігорем Шовкуном – в його приймальні стверджують, що його немає на місці. Олександр Омельченко, усміхаючись, припустив, що Шовкун не виходить до преси, тому що "має багато роботи".

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування