Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна офіційно попросила Німеччину про допомогу в експертизі "таращанського тіла"

П'ятниця, 15 лютого 2002, 13:12
Україна офіційно звернулася до ФРН з проханням про допомогу в ідентифікації "таращанського тіла".

У четвер представник МЗС України передав представнику німецького посольства документи, в яких міститься прохання до уряду ФРН про правову допомогу і підключення німецьких експертів до експертизи останків, знайдених у Таращанському районі Київської області, повідомила прес-секретар посольства ФРН в Україні Сабіне Штер.

Вона повідомила, що посольство передасть документи у Берлін, де буде розглянуте це питання.

Відповідаючи на питання про терміни, Сабіне Штер повідомила, що рішення німецькою стороною буде прийняте "не сьогодні і не завтра", однак точні терміни не назвала.

Раніше замгенпрокурора України Олексій Баганець в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заявив, що Генеральний прокурор Михайло Потебенько "своїм розпорядженням" призначив третю експертизу "таращанського тіла", яке ніби належить журналісту Георгію Гонгадзе, що зник восени 2000 року. Експертиза буде проведена з участю німецького фахівця.

Баганець повідомив, що експертиза доручена, згідно законодавству, Головному бюро судово-медичної експертизи. "Ми підготували лист, в якому вказали, що у зв'язку з такою ситуацією і вимогами, вони мають право залучити до проведення експертизи фахівця-експерта з Німеччини", - сказав замгенпрокурора.

Він підкреслив, що українські дипломатичні канали у ФРН повинні "підібрати" компетентного у проведенні таких експертиз фахівця з відповідним досвідом. Німецький і українські фахівці проведуть в Україні спільну експертизу, в ході якої оглянуть тіло і відберуть зразки. Безпосередньо у Німеччині на німецькому обладнанні буде проведене дослідження фрагментів тіла.

Слідство про вбивство Гонгадзе веде Генпрокуратура України. Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року. Прокуратура вважає, що знайдене пізніше під Києвом обезголовлене тіло належить журналісту. Опозиція в Україні звинувачує вищих посадових осіб країни у причетності до зникнення журналіста.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування