Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Люди шукають в інтернеті "бруд" про Кучму. Але "порно" все ж частіше

Понеділок, 18 лютого 2002, 14:29
Серед українських політиків найбільша кількість пошукових запитів, що надійшли в 2001 році на пошукову інтернет-систему "Мета", стосувалася президента України Леоніда Кучми, який зустрічається в 3,4 тис. запитів.

Колишній прем'єр-міністр, лідер виборчого блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко фігурує в 2,6 тис. запитах, екс-віце-прем'єр Юлія Тимошенко - в 2,2 тис. запитів.

Взагалі ж найбільша кількість пошукових запитів, що надійшли в 2001 році на "Мету", пов'язані зі словом "Україна" (209 тис. запитів) і "реферат" (100 тис. запитів).

Як повідомив агентству Інтерфакс-Україна директор з питань реклами і маркетингу ТОВ "Мета" Олексій Чуксин, протягом року в запитах часто зустрічалися слова "Київ" (70 тис.), "робота" (56 тис.), "карта" (40 тис.), "право", "закон", "система" (по 35 тис. запитів), "порно" (33 тис.), "завод" (26 тис.), "банк" (25 тис.), "обладнання" (20 тис.), "сайт" (16 тис.), "курс" (13 тис.), "газета" (11 тис.).

Співробітник агентства також повідомив, що серед назв комерційних організацій найчастіше в пошукових запитах зустрічаються назви операторів мобільного зв'язку, зокрема ЗАТ "Київстар" (18 тис. запитів) і СП "Український мобільний зв'язок" (УМС, 9 тис.).

Оператор зв'язку ВАТ "Укртелеком" зустрічається в пошукових запитах 8 тис. разів, телеканал "Інтер" - 3 тис., національний оператор поштового зв'язку "Укрпошта" - 1,7 тис., "Голден телеком" і пивзавод "Оболонь" - по 1,5 тис. разів.

Серед людей, зі слів Чуксина, найчастіше користувачі шукали поета Тараса Шевченка і футболіста Андрія Шевченка (сумарно 9,6 тис. запитів). Він пояснив, що часто користувачі не уточнюють запит, набираючи тільки прізвище, однак аналіз двоскладових запитів (ім'я і прізвище) показав, що у 55% випадків шукають Тараса Шевченка, а в 45% - Андрія Шевченка.

Усього за рік система "Мета" обробила близько 7,2 млн. запитів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...