Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Двійники – у кожному п'ятому окрузі України. Найбільше не пощастило Мельнику з Вінниччини

Середа, 20 лютого 2002, 20:24
У 47 одномандатних округах України кандидатами в депутати зареєстровано по 2, 3 і навіть 4 однофамільці. Загальна кількість таких "двійників" досягає 123 особи, повідомив голова ЦВК Михайло Рябец в інтерв'ю журналістам у середу в Києві.

Зокрема, в Закарпатській області двійники зареєстровані майже у всіх округах, крім одного.

Найбільша кількість "двійників" - чотири - під прізвищем Мельник зареєстровані в одномандатному округу №13 у Вінницькій області.

По троє кандидата з однаковим прізвищем беруть участь у виборчій гонці в 9 одномандатних округах. Зокрема, у 41-му в Донецькій області - під прізвищем Федоренко, в 64-му Житомирської - Петренко, в 71-му Закарпатської - Фіта, 98-му Київської - Петренко, причому два з них Миколи, в 118-му Львівської - Стецьків, 199-му Львівської - Гудима, 146-му Полтавської - Супруненко і 195-му Черкаської - Остапенко.

По два однофамільці зареєстровані в 37 одномандатних округах.

Рябець упевнений, що захід, розроблений ЦВК для відмінності кандидатів з однаковими прізвищами в бюлетенях - проставлення порядкового номера перед кожним прізвищем - дозволить виборцям розрізнювати кандидатів. Друк фото кандидатів на виборчих бюлетенях в одномандатних округах, вважає він, неможливий не тільки на цих виборах, але і на майбутніх.

Разом з тим Рябець нагадав, що ЦВК при складанні нової редакції закону про вибори пропонував парламенту дозволити використання кандидатом псевдоніма, однак ця пропозиція не була прийнята.

Усього в одномандатних округах на сьогоднішній день зареєстровано 4055 кандидатів. У багатомандатному загальнодержавному – 3461.

Крім того, на засіданні в середу ЦВК на підставі рішення Верховного суду ухвалив рішення про реєстрацію кандидатом у багатомандатному загальнодержавному окрузі лідера СДПУ Юрія Буздугана, який очолює виборчий список цієї партії. Раніше Буздугану було відмовлено в реєстрації через неправильне оформлення документів.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування